100% ulei de semințe de șofrănel presat la rece

0 out of 5

33 lei

Supliment alimentar

Cantitate

150 ml

 

Descriere

Ingrediente
Ulei de semințe de șofrănel (acid linolanic, acid oleic, acid palmitic, acid stearic)
Compoziția conține mai mult de 50% acizi grași polinesaturați, acizi grași omega-6 și acid oleic din acizi grași mononesaturați.

Mod de utilizare
2 ml pe zi (1 linguriță de mocha).
Suplimentul alimentar nu înlocuiește o dietă mixtă și un stil de viață sănătos.
Nu depășiți cantitatea de consum recomandată.

Depozitare
A se păstra la temperatura camerei. A nu se lăsa la îndemâna copiilor

Nutrienți / substanțe active în doza zilnică
Acid gras monoinsaturat 340 mg,
din care acid oleic 340 mg.
Acizi grași polinesaturați 1462 mg,
din care omega-6 acid gras 1462 mg.

Uleiul de șofrănel, cunoscut și sub denumirea de ulei de Carthamus tinctorius, este obținut prin presarea semințelor plantei de șofrănel. Acest ulei este utilizat în diverse scopuri, inclusiv în alimentație, în produsele cosmetice și în medicină tradițională. Iată câteva informații despre uleiul de șofrănel:

1. Compoziție și valoare nutritivă: Uleiul de șofrănel conține acizi grași esențiali, cum ar fi acidul linoleic și acidul oleic. De asemenea, este bogat în vitamina E, un antioxidant puternic. Acest ulei are o valoare calorică ridicată, conținând aproximativ 120 de calorii per lingură (14 grame).
2. Utilizare alimentară: Uleiul de șofrănel poate fi utilizat în gătit, având un punct de fumegare ridicat, ceea ce îl face potrivit pentru prăjire, coacere și alte metode de preparare la temperaturi ridicate. Are un gust neutru și poate fi utilizat în diverse rețete culinare, inclusiv în salate, sosuri și prăjituri.
3. Utilizare cosmetică: Datorită proprietăților sale hidratante și emoliente, uleiul de șofrănel este utilizat în produsele cosmetice, inclusiv în creme, lotiuni și uleiuri de corp. Poate ajuta la hidratarea și hrănirea pielii, păstrând-o catifelată și netedă.
4. Potențiale beneficii pentru sănătate: Uleiul de șofrănel a fost asociat cu mai multe beneficii pentru sănătate, inclusiv susținerea sănătății inimii, reducerea inflamației și a colesterolului rău (LDL), controlul zahărului din sânge și susținerea sănătății pielii. Cu toate acestea, este important să se efectueze mai multe cercetări pentru a confirma și a înțelege pe deplin aceste beneficii.
5. Precauții: Ca și în cazul oricărui ulei vegetal, este important să se consume uleiul de șofrănel în cantități moderate, având în vedere valoarea sa calorică ridicată. De asemenea, persoanele alergice la plantele din familia Asteraceae pot prezenta sensibilitate la uleiul de șofrănel și trebuie să evite utilizarea acestuia.
Este întotdeauna recomandat să consultați un profesionist medical sau un specialist în nutriție înainte de a introduce uleiul de șofrănel sau orice alt supliment alimentar în dieta dvs., pentru a vă asigura că este potrivit pentru nevoile dvs. individuale.

* prețurile conțin TVA

Comandă telefonică
Mobil: 0731353207
Fix: 0259267817

Informații suplimentare

Selectează mărimea

50 ML

X