Cei doi termeni de mai sus se referă defapt la gradul de compresie a unor ciorapi compresivi, dar fiind vorba de o companie bine cunoscută în domeniul dispozitiveor medicale, multă lume are tendința de a folosi Elastofit în loc de ”ciorapi compresivi cu gradul I de compresie”.
Gradul de compresie a ciorapilor este exprimat în mmHg (milimetru coloană de mercur- presiunea exercitată de o coloană de mercur cu înălțimea de 1 mm). În cazul nostru Elastofit are compresie de 15-21 mmHg . Acesta corespunde la gradul I de compresie, dar aceste valori pot diferi de la o firma la cealaltă. Elastomed reprezintă gradul II de compresie și are compresie de 23-32 mmHg.
Astfel atunci când alegem Elastofit înseamnă, că scopul nostru este de a preveni edemațierea picioarelor, de a evita senzația de ”picioare grele”, că avem un loc de muncă, care necesită ortostatism prelungit (coafeză, medic, poștaș, vânzătoare, etc.). Lungimea ciorapilor Elastofit este aleasă în funcție de nivelul la care avem probleme circulatorii. Acestea pot fi până la genunchi- Elastofit AD, până la coapse-Elastofit AG sau ciorapi cu chilot- Elastofit AM.
Alegera mărimii potrivite este foarte importantă la ciorapii compresivi, vă recomandăm să vă măsurați dimineața, când piciorul nu prezintă edem.
Dacă vă confruntați cu provocări circulatorii mai complexe, vă recomandă să consultați un medic de specialitate, uneori numai ciorapii nu vă pot oferi soluția pentru ameliorarea disconfortului, poate fi nevoie și de un tratament medicamentos.
Alături de utilizarea ciorapilor compresivi vă mai recomandăm utilizarea unei creme, care a fost special concepută pentru patologii varicoase. Crema se numește Venoherb și conține substanțe active din plante naturale, cea mai importantă dintre plante fiind Castanul Sălbatic, renumit pentru efectele lui vasoprotector.