Răspunsul este simplu: în funcție de recomandarea medicului și în funcție de patologia pe care o aveți. Dar sunt multe situații în care pacientul nu consideră necesar un consult ortopedic, sau din cauza emoțiilor în timpul consultului nu mai reține indicația exactă a tipului de orteză de mână recomandat. Astfe ramâne sa alegeți împreună cu reprezentantul din farmacie sau magazinul de dispozitive medicale orteza de mână potrivită, fie ea pe mâna stângă, fie pe mâna dreaptă.
În primul rând dacă ați avut mâna imobiliztă în aparat ghipsat și imobilizarea se continuă cu ajutorul ortezei, recomandarea este să folosiți o orteză de mână, care urmează forma ghipsului suprimat. Dacă policele (degetul mare) a fost imobilizat și prin ghips e bine să utilizați ăn continuare o orteză de mână cu deget. Dacă policele nu a fost imobilizat vă recomandăm utilizarea unei orteze de mână fără deget.
Dacă nu ați avut imobilizare, dar cunoașteți diagnosticul, e un mare avantaj în alegerea ortezei potrivite. De exemplu o patologie frecvent întâlnită este sindromul de tunel carpian. În cazul acesta recomandarea este orteza de mână fără police. Incidența sindromului de tunel carpian este mai mare la mâna dreptă decât la mâna stângă. Atomedical vest dispune de orteze de mână cu atelă de metal, care pot fi utilizate atât pe mâna stângă cât și pe mâna dreaptă prin schimbarea atelelor ăntre ele.
În cazul rizartrozei (artroza policelui-degetului mare), indicația este obligatorie orteză de mână cu deget. Aceste orteze nu sunt potrivite și pe partea stângă și pe partea dreaptă, este important când achiziționați să menționați și partea afectată.
Indiferent dacă aveți probleme la mâna stânga sau cea dreaptă, cu încheietura sau cu degetul, colegii noștri vă stau la dispoziție cu orice întrebare atât telefonic cât și în magazine.
Vă așteptam cu drag