proteză externă corespunzătoare

Ce afecțiuni pot apărea dacă nu alegi o proteză externă corespunzătoare?

Dacă o persoană nu alege o proteză externă corespunzătoare, pot apărea o serie de riscuri care pot afecta nu numai funcționalitatea protezei, ci și sănătatea generală a utilizatorului. Iată câteva dintre aceste riscuri:

  • Disconfort și durere: În cazul în care proteza nu se potrivește corespunzător sau nu este ajustată la nevoile și dimensiunile corpului utilizatorului, pot apare dureri în zona protezei și disconfort constant.
  • Ulceratii de tegumente: utilizatorii unei proteze externe pot dezvolta leziuni ale pielii (ulceratii) in urma frecarii si a presiunii continue a protezei. Aceste răni se pot infecta și pot fi greu de tratat.

    1. Osteoartrita: Dacă nu este folosită o proteză corespunzătoare, se poate determina o sarcină improprie asupra altor articulații ale corpului, ceea ce poate provoca osteoartrită și alte probleme legate de uzura articulațiilor.
  • Pierderea funcționalității: Dacă utilizatorul nu se adaptează protezei sau nu este instruit suficient în utilizarea acesteia, acesta poate întâmpina dificultăți la îndeplinirea sarcinilor zilnice, reducând astfel funcționalitatea protezei și calitatea vieții.
  • Dezechilibru: O proteza externă inadecvată poate cauza un dezechilibru în poziționarea pacientului și poate cauza probleme de exprimare a mișcărilor și de coordonare.

În concluzie, alegerea unei proteze externe corespunzătoare este crucială pentru a menține sănătatea și bunăstarea utilizatorului. Este important să se consulte un specialist în proteze care să ajute la alegerea protezei potrivite, să se asigure o potrivire corectă și o instruire adecvată în utilizarea acesteia.

X