plasă chirurgicală

Plasă chirurgicală

Avantajele implantării laparoscopice de plasă chirurgicală în cazul herniilor față de intervențiile chirurgicale clasice de hernie!

Hernia apare cel mai frecvent la nivelul peretelui abdominal, dar poate apărea și inghinal. În cazul herniiilor un organ intern (de exemplu o parte din intestin) realizează o ieșire anormală din cavitatea lui normală prin orificiul peretelui abdominal slăbit. Ca și simptomatologie poate apărea o proeminență pe peretele abdominal, o durere sau probleme digestive.

 

  • În cazul procedeului fără tensiune (tension-free)- adică la cele cu plasă chirurgicală riscul de reapariție a unei hernii este de 1-2%. Această plasă chirurgicală poate avea diferite mărimi în funcție de zona afectată.
  • Un mare avantaj al intervenției laparoscopice este recuperarea rapidă. La 7-10 zile după implantarea de plasă chirurgicală pacientul poate reveni la activitatea de dinainte cu acordul medicului specialist.
  • Durerea care apare după intervenție laparoscopică durează mai puțin, decât la o intervenție clasică de hernie, deoarece nu este incizat peretele abdominal, pe de altă parte în peretele intern al abdomenului unde se fixează o plasă chirurgicală nu sunt terminații nervoase.
  • Riscul de infecție este mai scăzut, întrucât nu se realizează incizie pe peretele abdominal.
  • În cazul unei hernii bilaterale- apariția acestor tipuri de hernie apare la 20-25% din pacienți- pot fi operate ambele părți deodată, astfel organismul pacientului nu devine suprasolicitat.
  • În tipul intervenției laparoscopice se poate realiza o evaluare video-endoscopică a cavității abdominale, astfel se pot observa dacă sunt prezente alte anomalii (aderențe, patologii ginecologice, etc.) care până la momentul acela nu s-au observat.
X