Ciorapi compresivi medicinali Elastomed AD până la genunchi cu vârf închis 23-32mmHg

0 out of 5

89 lei

Indicații
• în cazul varicozităţilor membrelor inferioare (varicozitate);
• după operaţiile de varice (sclerotizare şi operaţii de varix);
• pentru prevenirea trombozelor;
• în cazul insuficienţelor venoase cronice;
• în cazul anevrismelor locale (eventual sângerânde) (angiodysplazie);
• în cazul edemelor, edemelor postoperatorii;
• în cazul limfedemelor cronice;
• pentru tratamentul de menţinere al ulcerului crural vindecat.

Ciorapi compresivi medicinali Elastomed AD pana la genunchi cu varf inchis

 

Descriere

Pentru tratamentul problemelor venoase cu adevărat efcient vă recomandăm purtarea ciorapilor compresivi în paralel cu utilizarea Crema Venoherb.

Contraindicații
Purtarea ciorapilor de compresie este contraindicată în cazul:
• flebitelor acute (thrombophlebite);
• insuficienţelor cardiace (decompensaţie cardială);
• afecţiunilor circulaţiei arteriale;
• pacienţilor rău cooperanţi sau incapabili de mişcare;
• artritelor (arthritis), constricţiilor de mişcare articulare (contractură).

Factori favorizanți pentru dezvoltarea varicelor

  • vârsta: odată cu înaintarea în vârstă elasticitatea venelor scade semnificativ
  • purtarea hainelor strâmte (șosete, cirorapi), care produc  inflamația venelor
  • genetica- poate fi moștenită această patologie
  • alimentație dezechilibrată- lipsa de antioxidanți și fibre din stilul alimentar
  • sarcina- din cauza schimbărilor hormonale și a greutății
  • sedentarism- lipsa efectului de ”pumpă” la nivelul gambei
  • ortostatism îndelungat

Descriere
Ciorapii compresivi sunt dispozitive medicale utilizate pentru îmbunătăţirea circulației. În conformitate cu prescripţiile medicale ciorapii compresivi Elastomed exercită o presiune specifică la gleznă, presiune care se reduce gradual spre coapsă ajutând la circulaţia ideală de sânge şi limfă în venele de la nivelul picioarelor. Gradul de compresie se exprimă în mmHg (mm coloană de mercur). Compresia ciorapilor compresivi Elastomed este la glezne de 23-32 mmHg (31-43 hPa). Presiunea adecvată exercitată din exterior de către ciorapi, are efect asupra ţesutului conjunctiv, iar în urma presiunii ţesutului conjunctiv pe peretele venos subţire se îngustează vena dilatată în mod patologic, eliminând astfel insuficienţa valvulei, se evidenţiază efectul pompei musculare şi fluxul de sânge va fi asigurat către inimă.
Utilizarea ciorapii compresivi Elastomed în viaţa de zi cu zi este esenţială. Sarcina acestora este de a îmbunătăţii condiţia pacienţilor, de a opri alterarea stării lor de sănătate, de a menţine mobilitatea pacienţilor şi a reduce durerile ce însoţesc aceste afecţiuni.

Poziționare
Deoarece ciorapii sunt fabricaţi dintr-un fir fin şi subţire, pentru evitarea deteriorărilor de origine mecanică, îmbrăcaţi şi scoateţi ciorapii cu atenţie. Se recomandă folosirea de mănuşi de cauciuc atunci când îmbrăcaţi sau daţi jos ciorapii.
Reversaţi cracul ciorapului până la gleznă!
Inseraţi policarul în partea de călcâi şi încălţaţi cu grijă laba ciorapului pe laba Dvs., apoi aranjaţi cu grijă partea de călcâi!
Prindeţi cracul ciorapului în mâini!
Trageţi o dată ca. 5-10 cm din ciorap pe gambă, şi neteziţi materialul ciorapului în aşa fel încât acesta să fie uniform aranjat! Repetaţi această operaţiune până la îmbrăcarea completă a ciorapului!
În final neteziţi ciorapul cu mâna uşor umedă sau cu mânuşa de cauciuc şi aranjaţi materialul astfel încât să nu prezinte cute!
Pentru a da jos ciorapul, inseraţi două degete în ciorap şi împingeţi cu grijă în jos ciorapul!

Recomandări privind purtarea
Dacă medicul nu v-a prescris altfel, ciorapii de compresie se recomandă a fi purtaţi pe parcursul întregii zile.
Dacă purtaţi pentru prima dată produse de compresie, trebuie să vă obişnuiţi organismul treptat cu ciorapii de compresie: purtaţi la început ciorapii doar pentru perioade mai scurte, apoi prelungiţi treptat timpii de purtare. Perioada de acomodare poate dura de la una – două zile până la una – două săptămâni. Acomodarea este necesară deoarece forţa serioasă de compresie poate cauza la început o senzaţie de disconfort, precum şi impresia că ciorapii ar fi „prea strâmţi”.

Pentru îmbrăcarea ciorapilor compresivi vă recomandăm dispozitivul pentru încălțarea ciorapului compresiv Medi Butler.

Compoziție
• 65% poliamid
• 35% elastan

Proprietățile materialului
Componenta de interfaţă din fire de poliamidă de tip tricot conduc umiditatea absorbită spre suprafaţa produsului, precum asigurară durabilitatea şi rezistenţa la uzură a ciorapilor.
Înaltă calitate a produselor este asigurată de progresele tehnologice, materiile prime utilizate la fabricarea lor, echipamentele de producţie controlate de computer, instrucţiunile tehnice precise, inspecţiile de producţie îmbunătăţite, precum testele de compresie de rutină.
Produsul este fabricat cu o structură din stofă de tip tricot, cu un singur strat. Cele două direcţii de întindere precum caracteristica forului de elastan învelit care asigură compresia şi întinderea pe două direcţii, face posibil ca ciorapii să fie relativ adecvaţi unei game mai largi de mărimi şi dimensiuni.
Caracteristicile produsului sunt îmbrăcarea şi îndepărtarea uşoară de pe corp, un grad ridicat de flexibilitate longitudinală datorită dimensiunilor reduse şi a pliurilor de înclinare, precum a materialului textil subţire, rezultă un grad ridicat de confort.

Curățare
Ciorapii de compresie se spală cu mână în apă călduţă (maxim 40 oC) folosind un detergent uşor alcalin. Stoarcerea se efectuează doar învelit într-un prosop uscat. Este interzisă uscarea ciorapilor pe radiatoare fierbinţi sau la soare. Ciorapii nu se pot călca.
Nu îndepărtaţi firele şi capetele firelor din interiorul ciorapilor, deoarece acest lucru poate duce la ruinarea produsului!

 

* prețurile conțin TVA

Comandă telefonică
Mobil: 0731353207
Fix: 0259267817

Informații suplimentare

Selectează mărimea

S, M, L, XL, XXL, EXTRA

Selectează culoarea

BEJ

Selectează modelul

VÂRF ÎNCHIS

X