Coș
Mobil: 0731353207 / Fix: 0259236385

Ce funcții îndeplinește o orteză genunchi fixă?

Știați, că articulația genunchiului este cea mai complexă și cea mai solicitată articulație a corpului uman? Din acest motiv este foarte important, ce tip de orteză genunchi fixă alegem. O orteză pentru genunchi poate fi folosită pentru imobilizarea articulației la indicația medicului sau pentru a proteja articulația genunchiului în timpul unei activități sportive, în timpul unor activ..

Citeste mai mult

Când se recomandă orteza gleznă-picior?

ATOmedical Vest vine în ajutorul pacienților, care suferă de patologii la nivelul gleznei sau al piciorului, cu o gamă largă de orteze gleznă-picior. Aceste orteze sunt confecționate pentru a asigura stabilitate articulațiilor la nivelul gleznei sau piciorului și au rolul de imobilizare, descărcare, corecție și protecție pentru a favoriza procesul de vindecare. O orteză gleznă-picior poate ..

Citeste mai mult

Purtarea unui corset coloană poate ameliora durerile spatelui!

Un corset coloană este acel dispozitiv medical care asigură corectarea şi susţinerea coloanei vertebrale. Purtarea unui corset coloană are ca scop de a se opune agravării curburii scoliotice, a asimetriei trunchiului şi ameliorarea staticii vertebrale. Se mai numesc corsete active, dinamice, ceea ce înseamnă, că pacienții purtând corestul, în continuu trebuie să realizeze o autoc..

Citeste mai mult

Orteza imobilizare genunchi, un dispozitiv medical necesar în perioada post-operatorie și în alte afecțiuni ale genunchiului

Genunchiul este cea mai complexă articulație a corpului și cea mai predispusă la accidentări. Cu ajutorul articulațiilor genunchiului putem merge, alerga sau a se așeza fara dureri, și în funcție de activitate, genunchiul suportă greutatea corpului multiplicată. Stabilitatea și mobilitatea genunchiului este o interacțiune complexă dintre oase, mușchi, tendoane, cartilaj și alte părți moi din..

Citeste mai mult

Proteză de sân

O proteză de sân cu aspect natural poate fi cea mai bună soluție cu efecte fizice și psihice pacientelor care au suferit o mastectomie Efectele emoționale și impactul asupra vieții personale pot fi devastatoare în cazul unei femei, care a suferit o mastectomie. Mastectomia fiind o intervenția chirurgicală prin care se îndepărtează țesutul mamar (se amputează sânul sau ambi..

Citeste mai mult

Talonete plantare din categoria de orteze corectoare de statică a piciorului

 Biomecanica piciorului este una complexă, iar problemele de biomecanică a piciorului (picior plat, pes cavus, hallux valgus, hallux limitus, pronatie, supinatie, rigiditate talo-calcaneana, rigiditate metatarsofalangiana) trebuie tratate corespunzător, pentru că pot conduce, în timp, la afecțiuni la nivelul genunchilor, șoldurilor, coloanei vertebrale și pot determina dureri cronice. O..

Citeste mai mult

Cârjă antebraț

Un dispozitiv de mers foarte util în perioada postoperatorie este o cârjă antebraț!   Dispozitivele de mers sunt destinate perosanelor cu abilități de deplasare reduse, cu afecțiuni locomotorii, persoanelor în vârstă, și celor aflate în perioada postoperatorie, asigurând mobilitate și independență parțială sau totală pe parcursul activităților zilnice. Di..

Citeste mai mult

Când se ia mulajul pentru o proteză de coapsă modulară?

Pacienții, care suferă o amputație la nivelul coapsei își pot continua viață utilizând o proteză de coapsă modulară. Aceste proteze sunt de mai multe tipuri: proteză de coapsă modulară cu manson de silicon, proteză de coapsă modulară cu vacuum, sau simplă. Alegerea unei proteze potrivite se hotărește împreună cu pacientul, cu medicul specialist și cu tehnicianul ortoped (ortezist..

Citeste mai mult

Dispozitive medicale procurate prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate

Există un număr mare din rândul pacienților, care nu știu, că  multe produse din categoria de dispozitive medicale sunt decontate integral sau parțial prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate. În acestă categorie intră dispozitivele de mers ( fotoliu rulant cu antrenare manuală, cadru de mers, cârjă pe antebraț, cârjă subaxilară), orteze pentru coloană (corset..

Citeste mai mult

Exerciții pentru mastectomie, recomandări

Cancer de sân- excerciții fizice după mastectomie Recomandări după o operație de mastectomie Imediat după ce ai ajuns acasă de la spital, trebuie să-ți adaptezi sarcinile la nivelul de mișcare și confort pe care îți permite starea post-operatorie. Scopul exercițiilor fizice este de a reveni la stilul de viață pe care l-ai avut înainte de intervenție. Poți atinge acest obiecti..

Citeste mai mult

Orteză corectoare de statică a piciorului

Ceea ce numim noi branțuri, tălpici, talonete, suport ortopedic, susținători plantari, în domeniul dispozitivelor medicale se numește orteză corectoare de statică a piciorului. Podologia este o ramură a medicinei, care se ocupă de studiul și tratamentul afecțiunilor piciorului, iar podologul este specialistul, care reprezintă această specializare. Podologul este persoana care vă poate &icir..

Citeste mai mult

Bideu portabil MomCare

Acest produs inovativ- Bideu portabil MomCare poate fi o soluție ideală când este nevoie de o igienă ținctită. În majoritatea cazurilor un Bideu portabil Momcare este folosit de femei care au născut pe cale naturală, imediat după naștere. În această periodă igiena intimă ocupă un loc foarte important, pentru a evita orice tip de complicație, cum ar putea fi de exemplu infecția. ..

Citeste mai mult

Măsurarea periodică cu pulsoximetru a oxigenului din sânge poate ajuta

Măsurarea periodică a oxigenului din sânge poate ajuta Măsurarea regulată a oxigenului din sânge poate ajuta foarte mult. Un pulsoximetru potrivit poate furniza rapid date exacte și poate sesiza o insuficiență. Nivelul insuficient de oxigen din sânge indică întotdeauna o boală. Aceasta poate indica oboseală ușoară, dar pot fi de asemenea patologii mai complexe.   Li..

Citeste mai mult

Crema Venoherb

Crema Venoherb este o cremă din ingrediente speciale- plante medicinale și uleiuri din plante. Datorită substanțelor din compoziția ei, crema Venoherb este ideală pentru probleme varicoase, pentru picioare grele, obosite, pentru edeme și pentru hemoroizi. Datorită nivelului ridicat de antioxidanți și acizi grași protejează și netezește pielea. Conține un complex unic din următoarele substanțe: car..

Citeste mai mult

Pentru ce se utilizează o orteză lombosacrală?

Aceste tipuri de orteze se categorizează în două clase mari din punctul de vedere al nomenclaturii  companiei noastre. Orteză lombosacrală- lombostat – Lombostatul se utilizează pentru diferite patologii ale coloanei lombare: discopatie lombară, hernie de disc, protruzie discală, etc. Acest model de orteză lombosacrală are rolul de a susține coloana prin atelele de metal/plasti..

Citeste mai mult

Plasă chirurgicală

Avantajele implantării laparoscopice de plasă chirurgicală în cazul herniilor față de intervențiile chirurgicale clasice de hernie! Hernia apare cel mai frecvent la nivelul peretelui abdominal, dar poate apărea și inghinal. În cazul herniiilor un organ intern (de exemplu o parte din intestin) realizează o ieșire anormală din cavitatea lui normală prin orificiul peretelui abdominal slă..

Citeste mai mult

Când se recomandă orteze pentru copii?

Gama de dispozitive medicale: ghete, corsete, orteze pentru copii este cel puțin la fel de vastă cât și cea de adulți. Sunt produse gata făcute sau confecționate după un mulaj  prealabil. Există o preocupare în utilizarea acestor orteze pentru copii: sistemul de închidere fiind realizat prin sistem velcro, orteza se poate da jos mai ușor, decât un ghips de exemplu. As..

Citeste mai mult

Sfaturi utile în timpul utilizării unui fotoliu rulant!

Apucarea obiectelor din fotoliu rulant: Depăsirea liniei de şezut este permisă doar pentru braţe. Din motive de siguranţă, trebuie să aveți grijă deosebită ca partea superioară a corpului și capul să nu depășească suprafața de șezut. Blocaţi roţile din spate. Apropiaţi-vă căt mai mult posibil de obiectul pe care doriţi să-l apucaţi. Întindeţi-vă cu mâna în direcţia obiectulu..

Citeste mai mult

Cum trebuie să fie cateterul potrivit?

Sunt multe criterii după care trebuie și puteți să vă orientați, când vine vorba de a alege un cateter. Desigur în primul rând: cum vă recomandă medicul specialist! Există: cateter intermitent (sunt menținute numai până la golirea completă vezicii urinare) cateter permanent- Sondă Folley (sunt menținute 7-14 zile, urina se elimină în mod continuu) În aleg..

Citeste mai mult

Produse pentru gravide

În era consumerismuli apar zilnic noutăți în aproape toate domeniile: mașini noi, medicamente noi, produse de vestimentație, aparatură medicală, telefoane noi, etc. Unele au statornicie, și râmân pe piață decenii, altele dispar după câteva luni . Așa se întâmplă și în domeniul  ”maternity”. Apar noi produse pentru gravide, pentru ma..

Citeste mai mult

Criterii pentru a alege o saltea antidecubit potrivită

Pentru cei, care îngrijesc perosane la pat, este important să aibă cunoștințe despre riscul imobilizării prelungite. Pentru evitarea aparițiilor escarelor, dar și pentru tratamentul lor se găsesc mai multe produse pe piața farmaceutică și a dispozitivelor medicale: perne antidecubit, saltea antidecubit, pansamente speciale, geluri, pudre, sprayuri, etc. Există câteva criterii, de care..

Citeste mai mult

Virulitas

 21 de plante medicinale pentru funcționarea armonică a sistemului nostru imunitar. Efectul sinergic a celor 21 de substanțe active face acest produs unic Produsul are o puternică influență antivirală și poate fi utilizat pe o scară largă în combaterea îmbolnăvirilor în perioada toamna-iarna. Recomandat mai ales în: Herpes Varicelă HPV Virusuri gripale Bo..

Citeste mai mult

Stimati Clienti!

Va anuntam cu mare bucurie si entuziasm, ca produsele Balint Products suplimente nutritive, tincturi, uleiuri de seminte presate la rece, extracte uleioase, siropuri pe baza de plante, fructe uscate prin congelare, creme medicinale/cosmetice pentru uz functional, dedicate, pot fi achizitionate si in Romania. Societatea producatoare, proprietate 100% maghiara Herbarium 2000 Kft ne asigura ca produ..

Citeste mai mult

Orteze pentru monturi- cele de zi și cele de noapte

Îninte să intrăm în detalii  ce înseamnă  ”orteze pentru monturi”, să vedem ce înseamnă această patologie. ”Mont”-ul este un termen mai popular pentru ”Hallux valgus” , și se referă  la o diformitate a piciorului, mai exact a articulației metatarso-felangiene. Este foarte important să știți, că montul nu reprezintă ”..

Citeste mai mult

Orteza genunchi

Un dispozitiv medical specific unei  regiuni anatomice (orteza genunchi- în cazul nostru) este purtat, când aceea regiune a suferit modificări artrozice/musculare/ligamentare. Unii medici recomandă purtarea lor în cazul gonalgiilor (durerilor de genunchi), alții numai post-operator le indică. Este important să vă consultați cu medicul curant în alegerea unui model de ..

Citeste mai mult

Care să aleg: orteza de mână cu deget sau orteză de mână fără deget?

Răspunsul este simplu: în funcție de recomandarea medicului și în funcție de patologia pe care o aveți.  Dar sunt multe situații în care pacientul nu consideră necesar un consult ortopedic, sau  din cauza emoțiilor în timpul consultului nu mai reține indicația exactă a tipului de orteză de mână recomandat. Astfe ramâne sa alegeți  împreună c..

Citeste mai mult

După ce criterii alegem ghete ortopedice?

Mulți părinți sunt confuzi când vine vorba de a procura ghete ortopedice pentru copii lor: de unde, de când, de care ? Sunt multe criterii după care puteți să vă orientați. În primul rând desigur este importantă recomandarea medicului specialist. Vârsta copilului nu neapărat este un criteriu pentru începerea  folosirii ghetelor ortopedice, mai important es..

Citeste mai mult

Orteza fixă – o alternativă pentru imobilizare în patologii ortopedice!

Aproape cu toți am avut o cunoștință, un membru din familie care a avut mâna, genunchiul sau glezna în aparat ghipsat. Și cu toți am auzit de la aceste persoane cât de incomod, călduros, greu a fost ghipsul. Nu multă lume știe că aceste aparate pot fi înlocuite cu orteze fixe. Indiferent dacă vorbim de gleznă, de genunchi sau de mână. Orteza fixă are rolul de a imobi..

Citeste mai mult

O alegere bună pentru îmbunătățirea circulației la nivelul membrelor inferioare: ciorapi compresivi dame/barbati.

ATOmedical Vest vă pune la dispoziție o gamă variată de dispozitive medicale, precum ciorapii compresivi de damă sau de bărbați pentru îmbunătățirea circulației. Acești ciorapi compresivi sunt special creați pentru terapia compresivă la nivelul membrelor inferioare, aplicând o presiune ușoară la nivelul gleznelor, îmbunătățind circulația venoasă.Ciorapii compresivi sunt folosiți ..

Citeste mai mult

Cum puteți continua viața după o amputație de gambă/coapsă/picior cu proteze performante?

În tratamentul protetic cel mai important obiectiv este atingerea unui grad de independență cât mai mare. Pentru a ajunge până aici, e foarte important să folosiți proteze modulare (de picior, de braț) performante, cu ajutorul cărora veți putea relua activitățile de zi cu zi. Protezele pentru membrul inferior au ca scop înlocuirea sau îmbunătățirea funcției unei părți..

Citeste mai mult

Orteza picior și alte orteze corectoare de statică a piciorului la ATOmedical Vest

Căutați orteze medicale de calitate și la preț accesibil? Suferiți de entorse, luxații sau rupturi ligamentare la nivelul gleznei sau aveți piciorul strâmb congenital? Uneori chiar în căminul nostru se pot întâmpla accidente neprevăzute sau, pur și simplu, pășim strâmb în curtea casei. În aceste cazuri neprevăzute aveți nevoie de dispozitive medicale &icir..

Citeste mai mult

Cum putem alege cele mai potrivite orteze de genunchi ieftine?

În primul rând, trebuie să stiți ce sunt ortezele și cum funcționează. În general, ortezele ajută mult în susținerea funcției unei articulații sau a unui segment de corp (genunchi, gleznă, cot, etc.) după ce acesta a fost traumatizat în urma unor entorse, luxații, fisuri, paralizii sau după intrevenții chirurgicale pentru fracturi, rupturi de menisc, ligamente î..

Citeste mai mult

Orteza spate (corsetul) pentru tratarea scoliozei la copii

După cum stiți, orteza de spate are rolul să protejeze, să imobilizeze sau să susțină diverse segmente din coloana vertebrală. Orteza de  spate acoperă o arie vastă de aplicabilitate, recuperări postoperatorii, după traumatisme de gravitate variată, accidente sportive sau de muncă, în fazele inflamatorii ale bolilor reumatice, în caz de afecțiuni neurologice și în cadrul tra..

Citeste mai mult

ATOMED, brand-ul nostru propriu de dispozitive medicale pe piața românească

ATOmedical Vest este o companie românească, ce produce și distribuie dispozitive medicale destinate recuperării unor deficiențe organice sau funcționale. Denumirea companiei noastre provine dintr-o prescurtare, “Ajutorul Tău Oricând”, care ne aminteşte, că ne-am propus ca scop menținerea calității produselor și a serviciilor, să fim alături de clienţi şi de medicii speciali..

Citeste mai mult

Corsete "active" in terapia scoliozei

De-a lungul istoriei foarte multe tipuri de corsete s-au inventat pentru corectia diformitatilor coloanei vertebrale: din ghips, piele, textil, metal, etc.  Pana in zilele de azi, cea mai statornica si eficienta varianta a fost insa corsetul Cheneau. Istoria corsetului Cheneau a inceput cu activitatea lui Dr. E.G Abbott, la inceputul secolului XX (in 1907-Portland). Dr. Abbott folosea o vest..

Citeste mai mult

MomCare Absorbant Postnatal Instant Cold Pack- Leziunile vaginului și perineului

DRAGI MĂMICI! Știm că viitoarele mămici frecvent sunt îngrijorate de momentul cel mai natural al vieții, nașterea. O cauză de îngrijorare frecventă este legată de epiziotomie, adică ruptura perineală și sutura leziunii care se produce după naștere. Puteți fi liniștite deoarece înainte de secționarea perineului veți fi anesteziate local, anestezie care se va repeta înaint..

Citeste mai mult

Balint Products

Compania noastră se mândreste cu o gamă nouă de produse pe piața românească in domeniul produselor naturiste Balint Products                        Aceste picături, tincturi, creme, uleiuri, alimente sunt preparate strict din extracte de plante naturale, pe baza unor cunoașt..

Citeste mai mult

Bine ați venit pe blogul Atomedical Vest!

ATOmedical Vest (“Ajutorul Tău Oricând”) este producător și distribuitor de dispozitive medicale destinate recuperării unor deficiențe organice sau funcționale. Personalul nostru specializat oferă soluții individualizate oferind consiliere pre şi post protezare, confecționarea de proteze și orteze pe măsură individuală, incălţăminte ortopedică, susţinători plantari pe bază de amp..

Citeste mai mult