Proteze

Afișez 1 - 16 din 20 de rezultate

 • 1
 • 2


 

O proteză externă este un dispozitiv medical creat pentru a înlocui membre sau segmente ale corpului uman care lipsește sau a fost amputată. Acest tip de proteză poate fi folosită pentru a înlocui în întregime sau parțial membrul superior sau inferior.

Protezele externe pentru membre pot fi realizate dintr-o varietate de materiale, inclusiv plastic, fibră de carbon și unele elemente din titan. Ele sunt concepute să fie cât mai ușoare și confortabile posibil, astfel încât utilizatorii să poată face activități zilnice fără disconfort sau durere.

Protezele externe pentru membre se confecționează pe bază de mulaje și se personalizează pentru a se potrivi cât mai bine nevoilor individuale ale pacientului. De exemplu, o proteză de coapsă poate fi realizată cu articulație de genunchi fixă, mobilă sau liberă.

Există, de asemenea, proteze externe avansate care sunt controlate electronic și pot fi operate cu ajutorul unui sistem de control implantat în mușchii pacientului (articulații hidraulice controlate cu ajutorul microprocesorului şi a senzorilor integraţi, în timp real, după caracteristicile de mers ale pacientului). Aceste proteze sunt capabile să simuleze mișcările naturale ale membrelor și pot fi extrem de utile pentru persoanele care au suferit amputații.

În general, protezele externe pentru membre sunt o opțiune excelentă pentru persoanele care au suferit amputații și care doresc să-și continue viața cu un grad maxim de mobilitate și independență. Cu ajutorul unei proteză personalizată și a unei echipe de specialiști calificați, acești pacienți pot să-și recâștige o parte din funcționalitatea și calitatea vieții.

Informații utile pentru  Pacienții Amputați de Membre Inferioare sau Superioare – Proteze Ossur

Ossur este un producător de proteze renumit, cunoscut pentru inovațiile sale în domeniul protezării. Iată un ghid pentru pacienții amputați de membre inferioare sau superioare, cu accent pe protezele Ossur:

1. Comunicarea cu Echipa Medicală:

 • Discutați cu medicul și consultanții tehnicieni proteziști despre opțiunile de protezare Ossur disponibile în funcție de amputarea dvs.
 • Înțelegeți procesul de măsurare și evaluare pentru a alege proteza potrivită pentru nevoile și nivelul de activitate.

2. Alegeri de Proteze Ossur:

 • Ossur oferă o gamă variată de proteze pentru membre inferioare și superioare, adaptate la nivelurile de amputare și stilul de viață al pacientului.
 • Discutați cu echipa medicală pentru a determina ce tip de proteză Ossur ar putea funcționa cel mai bine pentru dvs.

3. Inovații Ossur:

 • Ossur este cunoscut pentru tehnologiile avansate pe care le folosește în protezele sale, cum ar fi sistemul de protezare cu componentă „bionică”.
 • Înțelegeți cum funcționează aceste inovații și cum vă pot ajuta să vă îmbunătățiți mobilitatea și calitatea vieții.

4. Adaptarea la Proteze Ossur:

 • După ce ați primit proteza, acordați-vă timp pentru a vă adapta la ea. Este posibil să durați câteva săptămâni sau chiar luni până când vă simțiți confortabil și sigur cu noua proteză.
 • Lucrați îndeaproape cu terapeuții fizici pentru a învăța tehnicile de utilizare corectă și pentru a dezvolta mobilitatea și forța necesare.

5. Îmbunătățirea Mobilității:

 • Protezele Ossur sunt proiectate pentru a vă oferi o mobilitate cât mai apropiată de cea naturală. Lucrați cu terapeuții fizici pentru a vă dezvolta abilitățile de a merge, alerga și efectua alte activități zilnice.

6. Mentenanța Protezei:

 • Învățați cum să îngrijiți și să mențineți proteza pentru a vă asigura că funcționează corect și este în stare bună pe termen lung.
 • Respectați instrucțiunile pentru curățare, ajustări și înlocuiri periodice ale componentelor.

7. Participarea la Activități:

 • Protezele Ossur sunt proiectate pentru a vă permite să participați la activități diverse, inclusiv sporturi și alte activități de interes.
 • Discutați cu echipa medicală pentru a afla ce activități sunt potrivite pentru dvs. și pentru a primi sfaturi despre protezare în timpul acestora.

8. Susținere Psihologică și Socială:

 • Acesta este un moment semnificativ din viața dvs., și este important să căutați sprijin din partea familiei, prietenilor și grupurilor de sprijin pentru amputați.
 • Împărtășiți experiențele cu alții care trec prin aceeași experiență pentru a vă simți mai înțeleși și susținuți.

9. Îmbunătățirea Calității Vieții:

 • Scopul protezelor Ossur este să vă ajute să vă îmbunătățiți calitatea vieții și să vă permiteți să vă atingeți obiectivele și pasiunile.
 • Stabiliți obiective mici și mari și lucrați în continuare pentru a le atinge, folosind protezele Ossur ca un instrument pentru succes.

10. Întrebări și Clarificări:

 • În orice moment al procesului de protezare, nu ezitați să adresați întrebări echipei medicale sau reprezentanților Ossur. Este important să înțelegeți pe deplin totul pentru a vă asigura că vă puteți bucura de proteza dvs. la maximum.

Rețineți că fiecare persoană are nevoi individuale, iar experiența cu proteza poate varia. Colaborarea strânsă cu echipa medicală și cu producătorul Ossur vă va ajuta să obțineți cea mai bună proteză pentru dvs. și să vă dezvoltați abilitățile și încrederea în utilizarea ei.

X