Ciorapi compresivi

Afișez 1 - 16 din 26 de rezultate

  • 1
  • 2

Cei mai buni ciorapi compresivi

Ciorapii compresivi sunt special creati pentru terapia compresiva. Ei aplica o presiune usoara mai ales la nivelul picoarelor si gleznelor imbunatatind circulatia venoasa. Ciorapii compresivi sunt folositi pentru profilaxia si tratamentul boliilor varicoase, pentru reducerea edemelor si disconfortului la nivelul membrelor inferioare.

Ciorapul compresiv medicinal este un dispozitiv medical special care exercită o presiune controlată asupra gleznelor, cu scopul de a îmbunătăți circulația sângelui și de a preveni sau trata anumite afecțiuni ale membrelor inferioare.

Acești ciorapi sunt folosiți de persoanele care suferă de vene varicoase, tromboză venoasă profundă, insuficiență venoasă cronică sau alte afecțiuni care pot afecta fluxul sanguin din picioare și glezne. De asemenea, acești ciorapi sunt recomandați în timpul sarcinii, când femeile prezintă un risc crescut de a dezvolta vene varicoase sau alte probleme circulatorii.

Ciorapii compresivi medicinali au diferite grade de compresie, care variază în funcție de presiunea exercitată de ciorap asupra picioarelor și a gleznelor. În general, gradul de compresie este mai ridicat în partea inferioară a ciorapului și scade treptat pe măsură ce se apropie de partea superioară a ciorapului. Acest design special ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin din picioare și la prevenirea acumulării de lichid în țesuturi, care poate duce la umflături și durere.

Utilizarea ciorapilor compresivi medicinali poate fi benefică pentru reducerea simptomelor precum durerea, umflarea și senzația de picioare grele. Acești ciorapi pot ajuta, de asemenea, la prevenirea complicațiilor, cum ar fi formarea de cheaguri de sânge, care pot duce la embolii pulmonare sau alte afecțiuni grave.

Este important să consultați un medic sau un specialist înainte de a utiliza ciorapi compresivi medicinali, pentru a determina gradul adecvat de compresie și durata de purtare a acestora. De asemenea, trebuie să urmați instrucțiunile privind îngrijirea și curățarea ciorapilor pentru a maximiza beneficiile și a prelungi durata de viață a acestora.

X