Orteze pentru coloana vertebrală

Afișez 1 - 16 din 24 de rezultate

  • 1
  • 2

Ortezele pentru coloana vertebrală sunt dispozitive medicale utilizate pentru a susține și stabiliza coloana vertebrală. Acestea pot fi prescrise de către medicul specialist în ortopedie sau neurologie pentru a trata o gamă largă de afecțiuni

Există mai multe tipuri de orteze pentru afecțiuni ale coloanei vertebrale, în funcție de zona afectată și de scopul terapeutic. Iată câteva exemple:

1. Orteze cervicale – acestea sunt utilizate pentru a stabiliza și susține gâtul și capul și sunt recomandate în cazul afecțiunilor cervicale, cum ar fi torticolisul, entorsele și leziunile musculare.

2. Orteze toracice și cervicotoracice – acestea sunt utilizate pentru a susține și stabiliza coloana toracică și sunt recomandate în cazul afecțiunilor cum ar fi cifoza sau scolioza toracică.

3. Orteze lombare – acestea sunt utilizate pentru a susține și stabiliza partea inferioară a coloanei vertebrale și sunt recomandate în cazul afecțiunilor cum ar fi hernia de disc, sciatica, lombalgia sau spondiloza.

4. Orteze toracolombosacrale – Corsete Hessing, Cheneau, Boston, Hyperextensie – acestea sunt utilizate pentru a susține întreaga coloană vertebrală și sunt recomandate în cazul afecțiunilor cum ar fi spondiloza, hernie de disc, dorsalgii, scolioza, cifoza, fracturi, osteoporoza,

5. Orteze sacro-iliacă – acestea sunt utilizate pentru prevenirea dezvoltării și apariției herniei inghinale.

Este important să purtați orteza conform indicațiilor medicului dumneavoastră și să urmați instrucțiunile de întreținere și curățare pentru a menține orteza în stare bună de funcționare. De asemenea, este important să faceți exerciții de reabilitare

Corsetul pentru coloana toracică este un dispozitiv medical special conceput pentru a oferi sprijin și stabilitate coloanei toracice. Acest corset, confecționat din materiale rezistente și flexibile, este proiectat pentru a se potrivi perfect în jurul toracelui și pentru a susține și corecta poziția coloanei vertebrale.

Un corset pentru coloana toracala este utilizat într-o varietate de situații medicale, precum:

Traume sau leziuni: Persoanele care au suferit traume sau leziuni ale coloanei toracice pot beneficia de un corset pentru a sprijini și stabiliza această zonă. Corsetul ajută la reducerea mișcărilor nedorite și la limitarea tensiunii exercitate asupra vertebrelor afectate, permițând astfel vindecarea și recuperarea adecvată.
Afecțiuni ale coloanei vertebrale: Pacienții care suferă de afecțiuni ale coloanei vertebrale, cum ar fi scolioza, cifoza sau hernia de disc, pot fi recomandați să poarte un corset pentru coloana toracala. Acesta ajută la corectarea și menținerea poziției corecte a coloanei toracice, contribuind astfel la prevenirea progresiei afecțiunilor și la ameliorarea simptomelor asociate.
Recuperare post-operatorie: După intervenții chirurgicale ale coloanei toracice, cum ar fi stabilizarea vertebrală sau discectomia, corsetul pentru coloana toracala poate fi utilizat pentru a sprijini și proteja zona operată. Acesta asigură o susținere suplimentară, reduce riscul de complicații și facilitează procesul de vindecare.
Principalele beneficii ale utilizării corsetului pentru coloana toracala includ:

Stabilizare și susținere: Corsetul oferă un sprijin stabil și constant pentru coloana toracică, reducând mișcările nedorite și prevenind deteriorarea suplimentară a vertebrelor. Aceasta ajută la ameliorarea durerilor și la îmbunătățirea posturii.
Corecție posturală: Unul dintre principalele scopuri ale corsetului coloana toracala este de a corecta și menține o poziție adecvată a coloanei vertebrale. Prin susținerea și alinierea corespunzătoare, corsetul ajută la corectarea deviațiilor posturale și la prevenirea complicațiilor asociate.
Recuperare și reabilitare: Utilizarea corsetului coloana toracala în procesul de recuperare și reabilitare este esențială pentru a asigura o vindecare adecvată și o revenire la activitățile normale. Corsetul oferă un suport suplimentar care ajută la reducerea disconfortului și la restabilirea funcționalității coloanei toracice.
În concluzie, corsetul pentru coloana toracala este o soluție eficientă și benefică în tratarea diferitelor afecțiuni ale coloanei toracice. Acest dispozitiv medical oferă susținere, stabilitate și corecție posturală, contribuind astfel la ameliorarea simptomelor și la îmbunătățirea calității vieții pacienților.

X