Dispozitive de mers

Afișez 1 - 16 din 20 de rezultate

  • 1
  • 2

Dispozitivele medicale de mers sunt utilizate pentru a ajuta persoanele cu dificultăți de mobilitate să se deplaseze mai ușor și mai sigur. Acestea pot fi utilizate pentru persoanele în vârstă, instabilitate la mers, persoanele cu dizabilități locomotorii sau persoanele care se recuperează după o intervenție chirurgicală sau afecțiuni traumatice.

Exemple de dispozitive medicale de mers includ:

1. Baston – este un dispozitiv de mers folosit pentru a oferi sprijin suplimentar persoanelor cu probleme de echilibru sau mobilitate redusă. Bastonul poate fi folosit pe ambele mâini și poate fi ajustat în funcție de înălțimea pacientului.

2. Cârje – acestea sunt dispozitive medicale care ajută la transferul greutății corpului de pe picioare către brațe, ceea ce reduce impactul asupra articulațiilor. Acestea pot fi reglabile în funcție de înălțimea pacientului și pot fi utilizate pentru a ajuta la deplasarea pe distanțe scurte sau medii.

3. Cadre de mers – dispozitive care constau într-un cadru cu două sau patru picioare, care oferă suport suplimentar și stabilitate în timpul mersului, pot fi dotate cu roți.

4. Rollator – este un dispozitiv de mers format dintr-un cadru cu patru roți și o manetă pentru a susține greutatea corpului. Rollatoarele pot fi dotate cu

5. Fotoliu rulant cu antrenare manuală sau electrică- ofera o solutie pentru persoanele care nu pot merge deloc sau pot merge doar foarte putin. Fotoliile rulante sunt echipate cu roti și pot fi manupulate de utilizator sau de un aparținător. Aceste dispozitive de mers sunt disponibile in diferite dimensiuni si modele, in functie de nevoile si preferintele utilizatorului.

6. Scuter electric pentru persoane cu handicap – dispozitiv de mers electric cu 3 sau 4 roți, care permit utilizatorului să se deplaseze mai rapid și mai ușor decât cu alte dispozitive, precum cărucioarele de mers.

X