Orteze

Afișez 1 - 16 din 82 de rezultate

Ortezele sunt dispozitive medicale utilizate în scop terapeutic, fiind concepute pentru a susține, alinia sau corecta funcționarea unei anumite părți a corpului.

Există mai multe tipuri de orteze pentru afecțiuni ale coloanei vertebrale, membrul superior sau inferior în funcție de zona afectată și de scopul terapeutic Acestea sunt utilizate de obicei în tratamentul afecțiunilor sistemului locomotor, cum ar fi leziunile ligamentelor sau ale tendoanelor, instabilitatea articulară, deformările osoase, entorsele, fracturile, luxațiile, dar și pentru afecțiuni cronice cum ar fi artrita sau osteoporoza.

Ortezele pot fi prescrise de către medici specialiști și pot fi personalizate pentru a se potrivi nevoilor specifice ale pacientului. Ele pot fi fabricate dintr-o varietate de materiale, inclusiv plastic, metal și țesături, și pot fi concepute să fie purtate pe o perioadă limitată de timp sau pe termen lung, în funcție de necesități.

Este important să se consulte întotdeauna un medic înainte de utilizarea unei orteze, deoarece utilizarea lor incorectă poate agrava afecțiunile existente sau poate duce la alte probleme de sănătate.

X