Orteză toracolombosacrală, corset Cheneau

0 out of 5

Disponibil: Fabricat la comandă

Indicații
• În tulburări de statică vertebrală: cifoze, scolioze, cifoscolioze, traumatisme vertebro-medulare, metastaze osoase vertebrale.

ACEST PRODUS ESTE DISPOZITIV MEDICAL FABRICAT LA COMANDĂ INDIVIDUALĂ, VĂ RUGĂM SĂ NE CONTACTAȚI PENTRU DETALII ȘI PROGRAMARE.

Comandă telefonică
Mobil: 0731353207
Fix: 0259267817

Descriere

Descriere
• Confecționată după măsurători individuale (mulaj sau scanarea trenului superior);
• Din material plastic termoformabil;
• Fixare anterioară prin benzi din material textil sau velcro (scai);
• Sprijină activitatea mușchilor paravertebrali în poziție verticală.

Corsetul Cheneau este un dispozitiv ortopedic utilizat în tratarea scoliozei, o afecțiune caracterizată prin devierea laterală a coloanei vertebrale. Acest corset este proiectat pentru a corecta și a menține poziția corectă a coloanei vertebrale în cazul scoliozei, în special în perioada de creștere și dezvoltare a pacienților tineri.

Corsetul Cheneau este numit după inventatorul său, Dr. Jacques Cheneau, și este cunoscut pentru designul său personalizat și adaptat la nevoile individuale ale pacienților cu scolioză. Acesta este confecționat din materiale rezistente și flexibile, care permit o corecție eficientă a deformării coloanei vertebrale.

Principalele beneficii ale utilizării corsetului Cheneau în tratarea scoliozei sunt:

Corecția deformării: Corsetul Cheneau este proiectat pentru a aplica presiune direcționată asupra zonelor afectate ale coloanei vertebrale, cu scopul de a corecta deviația laterală. Prin intermediul unor elemente speciale de susținere, corsetul exercită o presiune controlată și constantă, îndreptând și aliniind vertebrele afectate.
Susținere și stabilizare: Corsetul Cheneau oferă o susținere adecvată a coloanei vertebrale, reducând mișcările nedorite și prevenind progresia scoliozei. Prin stabilizarea și alinierea corectă a coloanei vertebrale, corsetul ajută la menținerea posturii corecte și la prevenirea disconfortului sau durerii asociate cu scolioza.
Personalizare și ajustabilitate: Un aspect important al corsetului Cheneau este adaptabilitatea sa la forma și necesitățile individuale ale pacientului. Corsetul este realizat pe baza unor măsurători precise și a unui scan 3D al pacientului, asigurându-se astfel o potrivire exactă și o corecție optimă a deformării. De asemenea, corsetul poate fi ajustat pe parcursul tratamentului pentru a ține cont de creșterea și schimbările în evoluția scoliozei.
Tratament non-invaziv: Utilizarea corsetului Cheneau în tratarea scoliozei oferă o alternativă non-invazivă și conservatoare față de intervențiile chirurgicale. Corsetul poate fi eficient în cazurile de scolioză ușoară până la moderată, reducând progresia curburii și necesitatea unor intervenții invazive.

Impact psihologic și social: Scolioza poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții pacienților, mai ales în cazurile severe. Utilizarea corsetului Cheneau poate ajuta la îmbunătățirea aspectului estetic și a încrederii în sine a pacienților, contribuind astfel la abordarea problemelor psihosociale asociate cu scolioza.
În concluzie, corsetul Cheneau reprezintă o soluție eficientă și personalizată pentru tratarea scoliozei. Acest dispozitiv ortopedic oferă corecție, susținere și stabilitate, contribuind astfel la îmbunătățirea posturii și a calității vieții pacienților cu scolioză.

* prețurile conțin TVA

Comandă telefonică
Mobil: 0731353207
Fix: 0259267817

Informații suplimentare

Selectează culoarea

BEJ

Selectează mărimea

1-2, 11-12, 13-14, 3-4, 5-6, 7-8, 9-10

Selectează modelul

CLASSIC

X