Cârjă subaxilară

0 out of 5

89 lei

Indicații
Se utilizează în caz de instabilitate în timpul mersului.

Descriere

Descriere
Cârja cu sprijin subaxilar este destinată pacienților având o înălțime medie de 1,60 – 1,80 m. Se pot utiliza atât în interiorul locuinței, cât și în afara, asigurând utilizatorului un înalt grad de siguranță, reducând sarcina de pe picioare prin transferarea greutății corporale pe partea superioara a trunchiului și în brațe.

Cârja subaxilar este fabricate din aluminiu, având o greutate proprie de numai 0,800 g.

Sprijinul subaxilar se face pe o platformă din burete poliuretanic având un mare grad de rezistență la uzură. Cârja subaxilară este prevăzută cu un amortizor (puffer) din cauciuc cu aderență foarte mare la nivelul solului și care se poate înlocui, utilizarea acestuia în condițiile în care prezintă un grad ridicat de uzură putând provoca instabilitate.

Vă rugăm să acordați atenție verificării periodice a amortizorului (puferul) de cauciuc al cârjei subaxilare, întrucât, în timp, urmare utilizării îndelungate, acesta se poate uza, ceea ce va duce la pierderea parțială a gradului de aderență. În măsură în care amortizorul prezintă un mare grad de uzură, este recomandată înlocuirea acestuia cu unul nou.

Poziționare
Modelul este ajustabil în funcție de înălțimea utilizatorului. Pentru a se putea efectua un reglaj corect al cârjei în funcție de înălțimea dorită, este necesară atât ajustarea lungimii cârjei, cât și repoziționarea mânerului de sprijin, după cum urmează: tija reglabilă dispune de 9 trepte de reglare a înălțimii cârjei, distanța între orificii fiind de 2,5 cm. Reglajul în înălțime al cârjei se face prin apăsarea simultană a celor 2 butoane aflate în partea inferioară și poziționarea lor într-unul dintre cele 9 orificii, în funcție de înălțimea dorită. Mânerului de sprijin al palmei dispune de 5 trepte de reglare a distanței dintre subraț și mână, distanța între orificii fiind de 3 cm. Reglajul se efectuează prin deșurubarea piuliței tip “fluture” aflată în lateral și poziționarea mânerului în dreptul încheieturii utilizatorul, aflat în poziție verticală și având cârja sprijinită de corp.

Cârja cu sprijin subaxilar se poate folosi atât individual, dar și în pereche, în situația în care utilizatorul dispune de interdicția medicală de a se sprijini pe piciorul accidentat.

Date tehnice
– Greutatea: 0,800 g;

– Înălțimea: 115 cm → 135 cm;

– Greutatea maximă a utilizatorului: 100 kg.

Curăţare
Se şterge cu material textil, cu apă şi detergent.

Depozitare
La temperatura camerei, la loc uscat şi bine ventilat.

* prețurile conțin TVA

Comandă telefonică
Mobil: 0731353207
Fix: 0259267817

Informații suplimentare

Selectează mărimea

M

Selectează culoarea

GRI

Selectează modelul

CLASSIC

X