Saci cu evacuare pentru colostomă, ileostomă – închidere cu clemă

0 out of 5

12 lei

Orificiul plăcii este decupabil între 20 – 63 mm.
Setul acordat prin compensare CAS (vezi informații utile)

Descriere

Descriere
Calitatea vieţii pacienţilor cu stomă este determinată în mare măsură de varietatea dispozitivelor medicale disponibile.
Dispozitivele medicale moderne au următoarele proprietăţi:
• asigură protecţie şi siguranţă 24 de ore;
• împiedică propagarea mirosurilor în exterior;
• sunt uşoare şi nu produc zgomote în timpul mişcării;
• se îndepărtează uşor;
Poziționare
Curăţaţi cu acurateţe zona dimprejurul stomei, cu apă cu săpun sau cu soluţie/loțiune de spălare STOMIC, apoi ştergeţi suprafaţa pielii până devine complet uscată. (Pentru îngrijirea pielii din zona stomei folosiţi crema nutritivă STOMIC.) Amplasarea sacului pentru colostomie o veţi începe doar după ce crema a fost integral absorbită de piele.
Măsuraţi diametrul stomei dumneavoastră. Pentru a preveni riscul de scurgere și pielea iritată, trebuie sa acordati o atenție la decuparea flanșei, pe dimensiunea potrivită. Flanşa sacului o veţi tăia, respectând conturul cercurilor marcate pe aceasta la dimensiune. La tăiere veţi avea grijă ca deschiderea să nu cumva să ajungă în afara ultimului cerc trasat, deoarece stratul aderent care asigură închiderea etanşă a zonei dimprejurul stomei ar putea fi lezat.
Sac stomic de unică utilizare, cu evacuare: sacul va trebui să fie închis înainte de a-l aplica pe stroma! Închiderea se poate obţine cu clemă: îndoiţi porţiunea de „gât” a sacului pentru colostomie deasupra lamei clemei, imobilizaţi-o cu ajutorul degetului, apoi întoarceţi-o în tocul agrafei şi fixaţi-o cu ajutorul piesei flexibile pentru închidere.
După decuparea flanșei și închiderea deschiderea inferioară a sacului cu clemă îndepărtăm folia de protecție de pe flanșa sacului, și începem fixarea sacului.
Așadar, îndoiți înapoi jumătatea superior a flanșei, după care poziționați-o în jurul stomei, începând din partea de jos și netezind în sus cu degetele. Asigurați-vă că nu există cute în flanșă și folosiți căldura mâinilor pentru a modela pe piele și asigurându-vă că este bine lipită.
Aderarea hidrocoloidului necesită un pic de timp, deoarece adezivul va produce efecte optime doar după ce va fi preluat temperatura corpului uman. Drept urmare, la montarea flanşei a sacului mişcările de presare circulare şi cele de netezire vor trebui să fie efectuate cu atenție.
Golirea sacului purtat: executați golirea sacului în toaleta, să ștergeti deschiderea cu un șervețel uscat sau umed. După curățare rulați înapoi în poziția inițială deschiderea sacului. În final puteți introduce într-un buzunărel deschiderea rulată.
Această buzunărel vă este la ajutor și la golirea sacului.
Îndepărtarea sacului: o veţi obţine desfăcând cu grijă începând din partea de sus, mergând în jos cu dezlipirea. Pliați flanșa sacului îndepărtat în jumătate ca să se închidă, pe urmă să aruncați într-un sac menajer.
Proprietățile materialului
Orificiul plăcii este decupabil între 20 – 63 mm.
Saci de colostomie trebuie să fie depozitate într-un loc răcoros și uscat, între (4-30 °C) și departe de surse de lumină și căldură. A se păstra în ambalajele închise.
Stratul exterior de confort (material bej), care este în contact cu haina pacienților este în așa fel conceput, că se suprapun două straturi care în același timp acoperă conținutul sacului oferindu-i discreție dar printr-un buzunar (o fereastră, o clapetă) asigură inspecția conținutului.

* prețurile conțin TVA

Comandă telefonică
Mobil: 0731353207
Fix: 0259267817

Informații suplimentare

Selectează mărimea

20 – 63

Selectează culoarea

BEJ/TRANSPARENT

Selectează modelul

CLASSIC

X