Placeholder

Saci cu evacuare pentru colostomă închidere cu clemă 70H – transparent

0 out of 5

16 lei

Orificiul plăcii este decupabil între 20 – 70 mm.

Setul acordat prin compensare CAS (vezi informații utile)

 

Descriere

Descriere
Calitatea vieţii pacienţilor cu stomă este determinată în mare măsură de varietatea dispozitivelor medicale disponibile.
Dispozitivele medicale moderne au următoarele proprietăţi:
• asigură protecţie şi siguranţă 24 de ore;
• împiedică propagarea mirosurilor în exterior;
• nu irită stoma şi zona din jurul ei;
• sunt uşoare şi nu produc zgomote în timpul mişcării;
• se îndepărtează uşor;
• materialul care vine în contact cu pielea, absoarbe transpiraţia.
Pentru intensificarea efectelor dispozitivelor medicale vă stau la dispoziţie şi alte accesorii.

Poziționare
Curăţaţi cu acurateţe zona dimprejurul stomei, cu apă cu săpun sau cu soluţie de spălare STOMIC, apoi ştergeţi suprafaţa pielii până devine complet uscată. (Pentru îngrijirea pielii din zona stomei folosiţi crema nutritivă STOMIC.) Amplasarea sacului pentru colostomie o veţi începe doar după ce crema a fost integral absorbită de piele.
Măsuraţi diametrul stomei dumneavoastră. Deschiderea sacului o veţi tăia, respectând conturul cercurilor marcate pe aceasta la dimensiune. La tăiere veţi avea grijă ca deschiderea să nu cumva să ajungă în afara ultimului cerc trasat, deoarece stratul aderent care asigură închiderea etanşă a zonei dimprejurul stomei ar putea fi lezat.
Sac stomic de unică utilizare, cu evacuare: sacul va trebui să fie închis înainte de a-l aplica pe stroma! Închiderea se poate obţine cu clemă: îndoiţi porţiunea de „gât” a sacului pentru colostomie deasupra lamei clemei, imobilizaţi-o cu ajutorul degetului, apoi întoarceţi-o în tocul agrafei şi fixaţi-o cu ajutorul piesei flexibile pentru închidere.
Aderarea hidrocoloidului necesită un timp mai îndelungat, deoarece adezivul va produce efecte optime doar după ce va fi preluat temperatura corpului uman. Drept urmare, la montarea sacului sau a flanşei mişcările de presare circulare şi cele de netezire vor trebui să fie efectuate pentru un timp mai îndelungat.
Partea de acoperire a filtrului serveşte închiderii filtrului (de exemplu, atunci când faceţi duş), respectiv în scopul eliminării gazelor.
Îndepărtarea sacului o veţi obţine desfăcând cu grijă începând din partea de sus, mergând în jos cu dezlipirea. Deschiderea sacilor pentru colostomie este posibilă parcurgând în sens invers paşii descrişi în privinţa închiderii. După golirea sacului, este recomandat să ştergeţi deschiderea atât pe dinafară, cât şi pe dinăuntru cu o cârpă umedă.

Proprietățile materialului
Pungile sunt fabricate din folie tristratificată care nu foşneşte, iar adezivul hidrocoloid hipoalergenic asigură o fixare foarte bună şi o protecţie maximă a pielii (acest tip de adeziv are efect maxim după ce preia temperatura corpului).
Orificiul plăcii este decupabil între 20 – 70 mm. Pe faţa pungilor care vine în contact cu pielea este aplicat un strat protector Vlies, care are rolul să împiedice apariţia iritaţiilor.

* prețurile conțin TVA

Comandă telefonică
Mobil: 0731353207
Fix: 0259267817

Informații suplimentare

Selectează mărimea

20 – 70

Selectează culoarea

TRANSPARENT

Selectează modelul

CLASSIC

X