Saci cu evacuare pentru colostomă închidere cu scai 60H – transparent

0 out of 5

14 lei

Orificiul plăcii este decupabil între 20 – 60 mm.

Setul acordat prin compensare CAS (vezi informații utile)

Descriere

 

Descriere
Calitatea vieţii pacienţilor cu stomă este determinată în mare măsură de varietatea dispozitivelor medicale disponibile.
Dispozitivele medicale moderne au următoarele proprietăţi:
• asigură protecţie şi siguranţă 24 de ore;
• împiedică propagarea mirosurilor în exterior;
• nu irită stoma şi zona din jurul ei;
• sunt uşoare şi nu produc zgomote în timpul mişcării;
• se îndepărtează uşor;
• materialul care vine în contact cu pielea, absoarbe transpiraţia.
Pentru intensificarea efectelor dispozitivelor medicale vă stau la dispoziţie şi alte accesorii.

Poziționare
Curăţaţi cu acurateţe zona dimprejurul stomei, cu apă cu săpun sau cu soluţie de spălare STOMIC, apoi ştergeţi suprafaţa pielii până devine complet uscată. (Pentru îngrijirea pielii din zona stomei folosiţi crema nutritivă STOMIC.) Amplasarea sacului pentru colostomie o veţi începe doar după ce crema a fost integral absorbită de piele.
Măsuraţi diametrul stomei dumneavoastră. Deschiderea sacului o veţi tăia, respectând conturul cercurilor marcate pe aceasta la dimensiune. La tăiere veţi avea grijă ca deschiderea să nu cumva să ajungă în afara ultimului cerc trasat, deoarece stratul aderent care asigură închiderea etanşă a zonei dimprejurul stomei ar putea fi lezat.
Sac stomic de unică utilizare, cu evacuare: sacul va trebui să fie închis înainte de a-l aplica pe stroma! Închiderea se poate obţine cu scai: sistem de tip „scai” / VELCRO: veţi presa deschiderea inferioară, apoi, după ce o veţi fi rulat-o de 2 ori, o veţi fixa cu ajutorul părţii buclate /moi a sistemului de tip „scai”.
Aderarea hidrocoloidului necesită un timp mai îndelungat, deoarece adezivul va produce efecte optime doar după ce va fi preluat temperatura corpului uman. Drept urmare, la montarea sacului sau a flanşei mişcările de presare circulare şi cele de netezire vor trebui să fie efectuate pentru un timp mai îndelungat.
Partea de acoperire a filtrului serveşte închiderii filtrului (de exemplu, atunci când faceţi duş), respectiv în scopul eliminării gazelor.
Îndepărtarea sacului o veţi obţine desfăcând cu grijă începând din partea de sus, mergând în jos cu dezlipirea. Deschiderea sacilor pentru colostomie este posibilă parcurgând în sens invers paşii descrişi în privinţa închiderii. După golirea sacului, este recomandat să ştergeţi deschiderea atât pe dinafară, cât şi pe dinăuntru cu o cârpă umedă.

Proprietățile materialului
Pungile sunt fabricate din folie tristratificată care nu foşneşte, iar adezivul hidrocoloid hipoalergenic asigură o fixare foarte bună şi o protecţie maximă a pielii (acest tip de adeziv are efect maxim după ce preia temperatura corpului).
Orificiul plăcii este decupabil între 20 – 60 mm. Pe faţa pungilor care vine în contact cu pielea este aplicat un strat protector Vlies, care are rolul să împiedice apariţia iritaţiilor.

O pungă de colostomie cu evacuare și închidere cu scai transparent este un tip de pungă de colostomie care permite pacienților să vadă continutul pungii și să monitorizeze evacuarea. Aceste pungi de colostomie sunt prevăzute cu un sistem de închidere cu scai, care permite pacienților să golească punga de fecale prin intermediul unei supape, fără a fi nevoie să schimbe punga de fiecare dată.

Iată câteva beneficii ale folosirii unei pungi de colostomie cu evacuare și închidere cu scai transparent:

  1. Vizibilitate crescută: Pacienții care folosesc o pungă de colostomie cu evacuare și închidere cu scai transparent pot vedea continutul pungii și pot monitoriza evacuarea. Această vizibilitate poate fi utilă pentru pacienții care trebuie să urmărească culorile și consistența fecalelor pentru a detecta semne de probleme de sănătate.
  2. Confort sporit: Pacienții care folosesc o pungă de colostomie cu evacuare și închidere cu scai transparent se simt mai confortabil decât cei care trebuie să schimbe punga de fiecare dată când aceasta este plină. Aceste pungi de colostomie sunt prevăzute cu un sistem de închidere cu scai, care le permite pacienților să golească punga fără a fi nevoie să o schimbe.
  3. Reducerea riscului de scurgeri: Schimbarea frecventă a pungii de colostomie poate duce la deteriorarea pielii din jurul deschiderii de colostomie și poate crește riscul de scurgeri. Folosind o pungă de colostomie cu evacuare și închidere cu scai transparent, pacienții pot reduce riscul de scurgeri și pot menține zona din jurul deschiderii de colostomie curată și sănătoasă.

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre utilizarea unei pungi de colostomie cu evacuare și închidere cu scai transparent și să urmați cu strictețe instrucțiunile medicale privind îngrijirea și schimbarea acesteia.

* prețurile conțin TVA

Comandă telefonică
Mobil: 0731353207
Fix: 0259267817

Informații suplimentare

Selectează mărimea

20 – 60

Selectează culoarea

TRANSPARENT

Selectează modelul

CLASSIC

X