Orteză umăr cot încheietura mâinii mână ATO225

0 out of 5

239 lei

Indicaţii
• imobilizarea braţului şi antebraţului;
• în caz de entorse;
• luxaţii;
• fracturi la nivelul articulaţiei scapulohumerale;
• contuzii;
• periartrită scapulohumerală;
• imobilizare postoperatorie;
• dislocații ale umărului;
• fisuri;
• afecțiuni musculare ale brațului;
• artrită;
• artroză;
• reprezintă echivalentul bandajului Dessault.

Orteza umar-cot

Descriere

Descriere
Este confecţionată din material textil, are o singură componentă, ce cuprinde circular trunchiul şi umărul afectat, împreună cu braţul şi antebraţul.
Orteza este un suport pentru antebraț, braț și umăr. Datorită formei sale particulare și a suprafeței anatomice pe care o acoperă nu permite abducția brațului și rotația externă.

Compoziţie
Spumă poliuretanică (burete) acoperită pe ambele părți cu material textil:
interior – bumbac 100%, exterior – poliamidă 100%.
Material textil rigid: poliester 100%.

Poziţionare
Se fixează întâi orteza pe umărul afectat, se trece pe sub axila opusă şi se închide în spate. Antebraţul se poziţionează în unghi de 90° faţă de braţul afectat, se ridică partea prelungită, de susţinere a antebratului şi se fixează cu ajutorul scaiului pe partea toracică. Cele 2 benzi dreptunghiulare rămase libere, prevăzute cu scai, fixează braţul şi cotul. Dacă este necesar, se reajustează scaiul de la spate.

Pentru tratamentul durerii, inflamației, edemelului cu adevărat  efcient  vă recomandăm folosirea ortezelor în paralel cu utilizarea Crema Mobilitate.

Acestă cremă prin cele 27 de substanțe active naturale , prin conținutul de colagen și glucozamină menține sănătatea artculațiilor, scade durerea și inflamația.

Curăţare
Se spală manual cu apă caldă, nu se albeşte, nu se stoarce mecanic, nu se calcă, nu se curăță chimic!

Depozitare
La temperatura camerei, la loc uscat şi bine ventilat.

Proprietăţile materialului
Ansamblul cașerat se comportă ca un regulator de umiditate: transferă transpirația corpului prin absorbția acesteia de către țesătura de bumbac, către spuma PU și exterior.

Componentele ansamblului caşerat
 Velutino – firul de poliamidă din compoziție are o rezistență mare la agenți chimici și biologici, rezistă la abraziune și nu absoarbe apa.
• Moltopren (MTP) – spumă poliuretanică cu celule deschise, permeabilă la aer (fluxul de aer în ambele sensuri este invers proporțional cu densitatea spumei) și foarte mare absorbant de umiditate.
 Jersey cotone soft – țesătură de bumbac 100% sau bumbac cu spandex – elastan (pentru creșterea elasticității).

SOFT – codificarea tratamentului balsamic al țesăturii din bumbac pentru a-i asigura moliciune la atingere și pentru a evita iritarea pielii.

Purtarea unei orteze umăr cot încheietura mâinii mână pentru imobilizarea brațului și antebrațului poate avea multiple beneficii într-o varietate de afecțiuni și situații. Iată câteva dintre beneficiile comune ale purtării unei astfel de orteze:
1. Imobilizare și stabilizare: Orteza pentru imobilizarea umărului cotului încheieturii mâinii asigură imobilizarea și stabilizarea articulațiilor umărului, cotului și încheieturii mâinii. Aceasta poate fi utilă în cazul entorselor, luxațiilor, fracturilor la nivelul articulației scapulohumerale, contuziilor și periartritei scapulohumerale, oferind o fixare fermă a membrelor și limitând mișcările nedorite.
2. Reducerea durerii și inflamației: Orteza umăr cot încheietura mâinii mână poate contribui la reducerea durerii și inflamației asociate cu afecțiuni precum entorsele, contuziile, periartrita scapulohumerală, dislocațiile umărului, fisurile și afecțiunile musculare ale brațului. Prin imobilizarea și susținerea articulațiilor afectate, aceasta poate reduce stresul și presiunea exercitate asupra acestora, ameliorând durerea și inflamația.
3. Protecție și prevenirea complicațiilor: O orteza poate oferi o protecție suplimentară în cazul fracturilor, dislocațiilor și altor leziuni ale brațului și antebrațului. Aceasta poate proteja zona afectată de lovituri sau traume ulterioare și poate ajuta la prevenirea complicațiilor și rănirilor suplimentare.
4. Susținerea vindecării și recuperării: Orteza umăr cot încheietura mâinii mână poate sprijini procesul de vindecare și recuperare după leziuni sau intervenții chirurgicale. Ea poate menține articulațiile și țesuturile într-o poziție corectă și stabilită, facilitând vindecarea adecvată și evitând mișcările care ar putea întârzia recuperarea.
5. Imobilizare postoperatorie: După intervenții chirurgicale la nivelul brațului sau antebrațului, o orteza poate fi utilizată pentru a asigura imobilizarea și protecția adecvată în perioada postoperatorie. Aceasta poate contribui la reducerea durerii, la promovarea vindecării și la evitarea complicațiilor.
Menționez că orice decizie cu privire la utilizarea unei orteze și a tipului specific de orteza necesară ar trebui luată în urma unei evaluări și a recomandărilor medicului sau terapeutului dumneavoastră. Aceștia vor putea oferi ghidare adecvată și vor stabili ce tip de orteza este potrivită în funcție de afecțiunea specifică și nevoile individuale.

* prețurile conțin TVA

Comandă telefonică
Mobil: 0731353207
Fix: 0259267817

Informații suplimentare

Selectează mărimea

1, 2, 3

Selectează culoarea

NEGRU

Selectează modelul

DREPT, STÂNG

X