Orteză cot epicondilită ATO216

0 out of 5

99 lei

Indicaţii

• epicondilită;
• artroză;
• reabilitarea articulației după fracturi;
• suprasolicitarea articulației (cotul Tenismanului);
• în cazul traumatismelor sportive;
• postoperator.

Orteză cot epicondilită ATO216

Descriere

Descriere
Orteză realizată din material textil, prevăzută cu:
– o pelotă la nivelul epicondilului, ce exercită presiune asupra ligamentelor
– o bandă de fixare cu cataramă.
Închiderea se face cu scai.
Lungime: 28 cm.
Orteza este un suport pentru articulația cotului, putând fi folosită atât ca tratament ortopedic în afecțiuni minore, cât și pentru recuperare în perioada postimobilizare. Datorită benzii de fixare cu cataramă, poate fi reglată la compresia optimă, putând fi utilizată în activități sportive care suprasolicită articulația cotului.

 

Pentru tratamentul durerii, inflamației, edemelului cu adevărat  efcient  vă recomandăm folosirea ortezelor în paralel cu utilizarea Crema Mobilitate.
Acestă cremă prin cele 27 de substanțe active naturale , prin conținutul de colagen și glucozamină menține sănătatea artculațiilor, scade durerea și inflamația.

Compoziţie
Spumă poliuretanică (burete) acoperită pe ambele părți cu material textil:
interior – bumbac 100%, exterior – poliamidă 100%.
Spumă de  polietilenă (pelota).

Poziţionare
Se aşează orteza astfel încât benzile cu scai să se închidă pe partea internă a braţului în timp ce banda cu cataramă se poziţionează pe treimea superioară a antebraţului. Se reglează la nivelul optim de compresie.

Curăţare
Se spală manual cu apă caldă, fără stoarcere, nu se calcă, nu se albeşte!

Depozitare
La temperatura camerei, la loc uscat şi bine ventilat.

Proprietăţile materialului
Ansamblul cașerat se comportă ca un regulator de umiditate: transferă transpirația corpului prin absorbția acesteia de către țesătura de bumbac, către spuma PU și exterior.

Componentele ansamblului caşerat
• Asterix – firul de poliamidă din compoziție are o rezistență mare la agenți chimici și biologici, rezistă la abraziune și nu absoarbe apa.
• Moltopren (MTP) – spumă poliuretanică cu celule deschise, permeabilă la aer (fluxul de aer în ambele sensuri este invers proporțional cu densitatea spumei) și foarte mare absorbant de umiditate.
• Jersey cotone soft – țesătură de bumbac 100% sau bumbac cu spandex – elastan (pentru creșterea elasticității).

SOFT – codificarea tratamentului balsamic al țesăturii din bumbac pentru a-i asigura moliciune la atingere și pentru a evita iritarea pielii.

Orteză de cot epicondilită

O orteză de cotul epicondilită, este un dispozitiv medical utilizat pentru a ameliora durerea și inflamația asociate cu epicondilita laterală (numită și “cotul jucătorului de tenis”) sau epicondilita medială (numită și “cotul jucătorului de golf”). Aceste condiții sunt cauzate de suprasolicitarea mușchilor și tendoanelor antebrațului care atașează la oasele cotului și pot fi întâlnite la sportivi sau la persoane care efectuează activități care implică mișcări repetitive ale încheieturii mâinii.

Iată câteva beneficii ale utilizării unei orteze de cot:

  1. Reducerea durerii: Orteza de cot oferă suport și compresie în zona afectată, reducând durerea și inflamația asociate cu epicondilita.
  2. Stabilizare: Orteza de cot ajută la stabilizarea articulației cotului și reduce mișcările nedorite care pot agrava leziunea.
  3. Îmbunătățirea mobilității: În timp ce oferă stabilizare, orteza nu limitează mișcarea totală a cotului, permițând pacienților să își mențină mobilitatea în timp ce se recuperează.
  4. Confort: Majoritatea ortezelor de cot sunt confecționate din materiale moi și confortabile care reduc frecarea și iritația pielii.
  5. Personalizare: Unele modele de orteze de cot sunt disponibile cu curele de ajustare sau cu tije flexibile, permițând pacienților să ajusteze nivelul de compresie și să obțină suportul adecvat în funcție de nevoile lor individuale.
  6. Prevenirea recidivei: Utilizarea unei orteze de cot poate ajuta la prevenirea recidivei afecțiunii prin reducerea tensiunii pe mușchii și tendoanele antebrațului și prin limitarea mișcărilor nedorite care pot provoca leziuni suplimentare.

* prețurile conțin TVA

Comandă telefonică
Mobil: 0731353207
Fix: 0259267817

Informații suplimentare

Selectează mărimea

1, 2, 3, 4, 5, 6

Selectează culoarea

NEGRU

Selectează modelul

DREPT, STÂNG

X