ORTEZA_LOMBARA

Orteza lombară (brâu, corset lombar)

Orteza lombară poate avea multiple beneficii în cazul pacienților cu diverse afecțiuni ale coloanei lombare. Iată cum poate ajuta o orteză lombară în diferite situații:

  1. Lumbago (durere lombară acută sau cronică): Orteza lombară poate ajuta la reducerea presiunii asupra zonei lombare a coloanei vertebrale și la ameliorarea durerii. Ea poate oferi sprijin și stabilizare pentru această zonă, ceea ce poate facilita mișcarea pacientului și poate contribui la gestionarea durerii.
  2. Alterarea suprafeței articulare: În cazul alterării suprafețelor articulare ale coloanei vertebrale lombare, o orteză lombară poate ajuta la corectarea posturii și la reducerea presiunii asupra acestor articulații. Aceasta poate contribui la ameliorarea durerii și la prevenirea agravării afecțiunii.
  3. Osteocondroză: O orteză lombară poate oferi sprijin pentru coloana vertebrală în cazul osteocondrozei și poate ajuta la menținerea unei posturi corecte, reducând astfel disconfortul și riscul de complicații.
  4. Sacroileită: În sacroileită, care implică inflamația articulației sacroiliace, o orteză lombară poate contribui la stabilizarea zonei lombare și pelvine, reducând astfel durerea și disconfortul.
  5. Sciatalgie secundară după durerea lombară inferioară de cauză degenerativă: Orteza lombară poate fi folosită pentru a oferi sprijin și stabilizare în cazul sindromului sciatic, care poate apărea ca o complicație a problemelor lombare degenerative.
  6. Spondiloză fără spondilolisteză (spondiloză stabilă fără alunecare vertebrală): Orteza poate ajuta la reducerea presiunii asupra vertebrelor afectate de spondiloză și poate contribui la ameliorarea durerii și disconfortului.
  7. Spondiloliză și spondilolisteză incipientă: Orteza lombară poate oferi sprijin pentru coloana vertebrală în cazul acestor afecțiuni, ajutând la stabilizarea vertebrelor și la prevenirea agravării problemei.
  8. Protruzie discală și degenerarea discală: O orteză lombară poate ajuta la menținerea unei posturi corecte, ceea ce poate reduce presiunea asupra discului afectat și poate contribui la gestionarea durerii.
  9. Post intervenții chirurgicale: După intervenții chirurgicale la nivelul coloanei lombare, o orteză poate fi folosită pentru a oferi sprijin suplimentar și pentru a proteja zona operată, ajutând la vindecare.

Înainte de a utiliza o orteză lombară, este important să consultați un medic sau un specialist în ortopedie, care vă poate evalua afecțiunea și vă poate recomanda tipul și ajustările potrivite ale ortezei. Utilizarea unei ortese ar trebui să se facă sub supravegherea unui profesionist medical pentru a asigura beneficii optime și pentru a evita orice complicații.

X