ciorapii compresivi pentru gravide

De ce să purtați ciorapii compresivi pentru gravide în timpul sarcinii

Picioarele dureroase, gleznele umflate și chiar venele varicoase sunt disconforturi frecvente pe care multe gravide le experimentează. De cele mai multe ori, această umflare – numită adesea edem – începe să apară spre sfârșitul sarcinii și este o plângere comună.

De fapt, cercetările arată că edemul afectează aproximativ trei sferturi dintre femeile însărcinate, de obicei între săptămânile 22 și 27 de sarcină. Pentru a combate această problemă comună, mulți profesioniști din domeniul sănătății recomandă purtarea ciorapilor compresivi gravide.

„Ciorapii compresivi oferă un sprijin suplimentar unui membru pentru a ajuta la scăderea umflăturilor sau a edemului de la acumularea în zonă”, spune Kelly Sturm, terapeut fizic și terapeut certificat pentru limfedem. „Sunt utilizate în principal pentru prevenirea sau întreținerea în timpul sarcinii”.

Dacă vă confruntați cu umflături la glezne și gambe, sau dacă petreceți mult timp pe picioare, s-ar putea să vă întrebați dacă ciorapii compresivi gravide vă pot aduce un pic de confort. Mai jos discutăm ce fac ciorapii compresivi pentru gravide, beneficiile utilizării lor și ce să căutați atunci când cumpărați o pereche.

Scopul și beneficiile ciorapilor de compresie

Medicii de obstetrică/ginecologie susțin ca la femeile însărcinate, volumul de sânge crește cu 50%. Creșterea volumului de sânge face ca venele să se deschidă, ceea ce poate duce la umflare și chiar la varice. Mulți furnizori de servicii medicale vor recomanda ciorapii compresivi pentru a combate umflarea, durerea sau riscul de apariție a venelor varicoase care însoțește sarcina.

Ciorapii de compresie aplică o presiune uniformă pe picioarele inferioare pentru a reduce umflarea, contribuind în același timp la menținerea fluxului de sânge în venele piciorului. Presiunea ajută la reducerea dimensiunii vaselor de sânge din picioare, ceea ce le îmbunătățește capacitatea de a împinge sângele înapoi până la inimă.

Când să apelați la asistență medicală

Există momente când ciorapii compresivi gravide nu sunt potriviți pentru gravide. Dacă aveți o zonă roșie, caldă pe picior, care este dureroasă la atingere, sau umflare care a apărut brusc, trebuie să sunați imediat medicul dumneavoastră. Acesta vă poate evalua pentru o varietate de complicații potențiale, cum ar fi tromboza venoasă profundă (TVP) și preeclampsia. Nu trebuie să purtați ciorapi compresivi dacă aveți oricare dintre aceste afecțiuni.

La fel, ciorapii compresivi nu sunt recomandați pentru cineva care are o infecție sau este alergic la material din care sunt fabricați. Discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră înainte de a folosi ciorapi compresivi pentru a vă asigura că sunt potriviți pentru dvs.

La ce vă uitați când vreți să cumpărați ciorapi compresivi gravide

Dacă medicul dumneavoastră v-a recomandat să purtați ciorapi compresivi, este posibil să vă întrebați cum să găsiți perechea potrivită.

Ciorapul trebuie să fie confortabil pentru că îl veți purta opt până la 10 ore pe zi. În esență, atunci când cumpărați ciorapi de compresie, veți dori să luați în considerare mărimea corectă, nivelul de compresie și materialul din care este fabricat.

În general, puteți găsi ciorapi compresivi în magazine cu dispozitive medicale, farmacii sau online. ATO Medical oferă diferite tipuri de ciorapi compresivi, și asistență în alegerea potrivită pentru nevoile femeilor gravide.

Picioarele și gleznele umflate spre sfârșitul sarcinii sunt plângeri comune, dar asta nu înseamnă că trebuie să suportați și să nu faceți nimic. Ciorapii compresivi gravide pot fi exact ceea ce aveți nevoie pentru a reduce umflarea și pentru a vă îmbunătăți confortul, mai ales spre sfârșitul sarcinii.

X