centura fixare stoma

Centura fixare stoma

Ostomia este deschiderea artificială a corpului conectată la un organ. Acest lucru se face în timpul câtorva operații, inclusiv o ileostomie sau o colostomie. Când o persoană nu mai poate elimina deșeurile în mod normal, se creează o stomă (sau deschidere) în abdomen.

Această gaură permite redirecționarea și îndepărtarea deșeurilor din corp. Atașate de stomă sunt sacii de stome, care rețin deșeurile. Dacă sunteți purtători de stomă, atunci trebuie să luați în considerare utilizarea unei centuri fixare stomă.

O centură de fixare stomă aduce pacienților cu stomie câteva beneficii, inclusiv confort și o mai bună siguranță. Încă dezbateți dacă o centură fixare stomă este potrivită pentru dvs.? Continuați să citiți mai jos 5 motive de ce v-ați dori să începeți să purtați una!

Ce este o centură de fixare stomă?

Înainte de a intra în motivele pentru care merită purtarea unei centuri fixare stomă, haideți să discutăm despre ce este mai exact o centură de fixare stomă. Centurile de fixare stomă ajută la susținerea greutății pungilor de stomie, care se atașează de stomă.

Centura se atașează la punga de stomă prin bucle și apoi se înfășoară în jurul întregului abdomen al persoanei. Aceste centuri sunt cunoscute ca accesorii în lumea stomiei, cu toate acestea, ar putea fi mai necesare decât credeți.

Uite și de ce este necesară:

1. Sprijină punga pentru colostomie

Fără suport adecvat, punga de stomă poate îngreuna stoma. Centura de fixare stomă previne acest lucru. Dacă folosiți deja un adeziv pentru a susține punga de stomă, atunci luați în considerare confortul pe care îl veți experimenta la folosirea centurii de fixare stomă.

Mulți pacienți, fie cu sau fără piele sensibilă, suferă de iritații ale pielii din cauza adezivilor utilizați. Cu toate acestea, cei cu pielea sensibilă vor beneficia de folosirea unei centuri deoarece cremele adezive ar putea dăuna pielii. Și atunci când utilizați o barieră cutanată convexă, centura pungii pentru stomă ajută la menținerea corectă a acesteia.

Cu centura de fixare stomă, nu va trebui să vă faceți griji că stoma se agață de ceva sau se detașează. Centura ține punga la locul potrivit, fiind mai stabilă.

2. Oferă confort optim

Centura ține ferm punga lângă corp. Acest lucru vă împiedică să simțiți greutatea pungii. Centura fixare stoma este, de asemenea, făcută pentru a se potrivi cu formele corpului, și oprește punga să se miște.

Cu centura fixare stomă, ți se va oferi atât de mult confort încât s-ar putea chiar să uiți că ai o pungă de stomă!

3. Elimină erupțiile cutanate

Când o pungă de stomă trage și se atinge de piele, pentru mulți creează o erupție cutanată. Odată ce ați experimentat o erupție cutanată cauzată de punga de stomă, veți înțelege cât de important este să preveniți acest lucru.

Nu numai că erupția cutanată este iritantă și inconfortabilă, dar poate duce și la infecții. Gândiți-vă la primul lucru pe care îl faceți în mod normal când aveți o erupție cutanată. Produce usturime sau mâncărime.

Dacă aveți o erupție cutanată în apropierea stomei, atunci cel mai probabil vă va produce iritație. Centura fixare stomă poate sa elimine acest risc.

4. Previne scurgerile

Dacă punga ta se scurge în jurul marginilor stomei, atunci s-ar putea să ai nevoie de o centură fixare stomă. Scurgerea se poate datora pungii care se deplasează în timpul activităților tale de zi cu zi. Nu este ceea ce vrei să se întâmple.

Doriți ca punga să rămână stabilă și fixată pe stomă chiar și atunci când vă implicați în activități fizice? Exact asta va face o centură de fixare stomă. Centura va menține punga strânsă pe corp, împiedicând-o să se dezlipească și să provoace scurgeri.

5. Îți îmbunătățește încrederea de sine

Cel puțin, centura de fixare stomă vă va ajuta să vă creșteți nivelul de încredere. Știm cât de dificil poate fi să te adaptezi la purtarea pungi de stomă. Durează mult până te obișnuiești și a fi purtător de colostomă poate afecta încrederea unei persoane fără îndoială.

Cu toate acestea, utilizarea unei centuri de fixare stomă menține punga fixă și discretă. Nu va mai trebui să vă faceți griji cu privire la finalizarea activităților de zi cu zi obișnuite. Cu noua ta centură de stomă, poți continua să participi la toate lucrurile normale pe care le făceai înainte de a avea o pungă de stomie.

În majoritatea împrejurărilor, cei din jurul tău nici măcar nu vor putea spune că ai o pungă de stomie!

Achiziționați-vă centura de fixare stomă astăzi!

A avea o pungă de stomă fixată pe corp este o schimbare majoră de acceptat. Viața ta poate părea că s-a schimbat pentru totdeauna, dar este important să reții că nu trebuie să fie așa. Cu ajutorul unei centuri fixare stomă, nu mai trebuie să vă faceți griji pentru toate aspectele negative care vin împreună cu o pungă de stomie.

Fiecare are propriile motive pentru care ar putea căuta ceva diferit de ceea ce au în prezent în ceea ce privește sistemul lor de stomie. Indiferent de motivul tău, sperăm că citirea acestor beneficii este suficientă pentru a te convinge să încerci singur o centură de fixare stomă.

X