benzi pentru incontinență urinară

Pentru ce patologii se recomandă benzi pentru incontinență urinară?

Nu toată lumea a auzit de benzi pentru incontinență urinară, dar aproape roată lumea a auzit de incontinența urinară de stres. În multe cazuri incontinența se poate trata, desigur depinde ce a dus la această stare. În stadiile ușoare schimbarea stilului de viață vă poate ajuta. De exemplu golirea vezicii la perioade scurte, antrenarea musculaturii afectate, evitarea consumului de alcool și a produselor diuretice.

Gimnastica pentru incontinență urinară:

  • Incontinența urinară cauzată de musculatura perineală slăbită poate fi îmbunătățită chiar oprită prin gimnastică specifică, efectuată cu rigurizotate și continuu.

Medicamente penru incontinență urinară:

  • Incontența apărută din lipsa estrogenului poate fi tratată cu terapie hormonală (pastile, ovule).

Benzi pentru incontinență urinară:
În cazurile mai complexe, unde se observă schimbări de biomecanică/anatomie este necesară intervenția chirurgicală. Avantajele privind tratamentul chirurgical prin utilizare de benzi pentru incontinență urinară este, că are o eficacitate de 80-85%. Riscurile în ceea ce privește intervenția chirurgicală sunt foarte mici. Imediat post-operator pot apărea senzații de urinare imediată (de novo urge). Acest simptom nu persistă pe termen lung și poate dispărea spontan. În cazurile extreme pot apărea hemoragii, expulsia benzii de incontinență sau iritțiacanalului uretral sau a vezicii urinare.

Multe femei se întreabă după ce au benzi pentru incontinență urinară, au voie sa consume mult lichid?

Desigur și la persoanele operate este importantă hidratarea corpului, deci NU vă recomandăm să consumați mai puține lichide, dar vă recomandăm să nu consumați dintr-odată cantitate mare și să evitați produsele diuretice.

X