Picături-extract din seminte de grapefruit bio 1200 mg bioflavonoid

6 Beneficii ale Extractului de Semințe de Grapefruit

Când mănânci un grapefruit, ce faci cu semințele? Bănuiesc că le elimini de la început. Dacă ți-aș spune că acele semințe de grapefruit, în special sub formă de extract de semințe de grapefruit, ar putea avea de fapt o mulțime de beneficii pentru sănătatea ta.

Acest lucru are sens, având în vedere că beneficiile fructului de grapefruit includ pierderea în greutate, reducerea celulitei și îmbunătățirea sistemului imunitar. Extractul de semințe de grapefruit are de fapt un set diferit de beneficii aproape în întregime. Practicanții medicinei alternative spun că extractul de semințe de grapefruit posedă proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice și au recomandat utilizarea lui pentru tratamentul candidozei, durerilor de urechi, infecțiilor gâtului și diareei.

Extractul de semințe de grapefruit, mai ales atunci când este utilizat intern, este important să nu conțină ingrediente dăunătoare precum clorura de benzetoniu și triclosanul.

Fără îndoială, dacă intenționați să utilizați un produs cu extract de semințe de grapefruit, ar trebui să citiți întotdeauna cu atenție lista de ingrediente. În timp ce mărcile pot diferi în ceea ce privește calitatea, cercetările științifice arată că extractul pur de semințe de grapefruit poate ucide toate tipurile de microbi infecțioși și chiar ajută la combaterea problemelor comune de sănătate, cum ar fi candida și probleme fungice de la picioare.

Sunt semințele unui grapefruit cu adevărat bune pentru tine? Să discutăm de ce semințele acestui citrice ar putea fi demne de atenție pentru viața ta ca un remediu natural intern, extern și de uz casnic.

6 Beneficii ale extractului de semințe de grapefruit

1. Combate Candida

Extractul din semințe de grapefruit trebuie inclus în planul de tratament pentru candida dintr-un motiv foarte întemeiat. Candidoza, denumită în mod obișnuit „candida”, este o infecție fungică care poate afecta bărbați și femei de toate vârstele în diferite părți ale corpului. Cel mai frecvent apare în gură, urechi, nas, unghiile de la picioare, tractul gastrointestinal și vagin.

2. Omoară bacteriile care produc infecții urinare și sunt rezistente la antibiotice

Un studiu de caz demn de remarcat publicat în 2005 în Jurnalul de Medicină Alternativă și Complementară a constatat că semințele de grapefruit au fost foarte eficiente în uciderea infecțiilor urinare rezistente la antibiotice. Studiul a analizat mai mulți pacienți care au fost tratați cu semințe de grapefruit (Citrus paradisi) pe cale orală timp de două săptămâni. Doza a fost de cinci până la șase semințe de grapefruit la fiecare opt ore.

În aceste două săptămâni, toți pacienții au răspuns satisfăcător la tratament mai puțin un pacient. Cu toate acestea, acest pacient a avut inițial infecție urinară bacteriană rezistentă la trei antibiotice diferite, dar după ce a luat semințe de grapefruit a existat o inversare a modelului de rezistență la antibiotice. Deși un mic studiu uman, datele indică faptul că capacitatea antibacteriană a semințelor de grapefruit uscate sau proaspete este comparabilă cu medicamentele antibacteriene dovedite, făcându-l un remediu acasă eficient pentru infecții urinare.

3. Remediu natural în infecțiile fungice

Histoplasmoza este o infecție fungică uneori confundată cu tuberculoza, care este cauzată de Histoplasma capsulatum sau H. capsulatum, o ciupercă adesea găsită în excrementele de păsări și lilieci. Histoplasmoza se transmite cel mai frecvent atunci când sporii sunt transportați în aer (adesea în timpul proiectelor de curățare sau demolare) sau din murdăria contaminată cu excremente. Majoritatea persoanelor care dobândesc histoplasmoză nu prezintă simptome și nici măcar nu știu că sunt infectate, dar unii oameni pot dezvolta simptome asemănătoare gripei care durează aproximativ 10 zile.

Pentru persoanele cu sistem imunitar slab, pacienți cu boli cronice sau pentru sugari, histoplasmoza poate fi gravă. Aproximativ 500.000 de oameni sunt expuși la H. capsulatum în fiecare an în S.U.A.

Un tratament alternativ recomandat pentru această infecție fungică este extractul de semințe de grapefruit la o doză de 100 miligrame (capsula) sau cinci până la 10 picături în apă de trei ori pe zi. Este recomandat pentru proprietățile sale antibacteriene, antifungice și antivirale. Deoarece extractul de semințe de grapefruit ajută probabil la întărirea sistemului imunitar, poate ajuta la eliberarea simptomelor infecțiilor fungice cum ar fi histoplasmoza.

4. Afecțiunii ale picioarelor și unghilor – `Piciorul de atlet` (tinea pedis)

`Piciorul atletului `este o boală a pielii care apare de obicei între degetele de la picioare și este cauzată de o ciupercă (tinea pedis). Ca tratament natural pentru `piciorul atletului`, puteți încerca să aplicați extract de semințe de grapefruit în zonele cu probleme de două până la trei ori pe zi. Nu ar trebui să dureze prea mult timp pentru a avea sub control mâncărimea, arsurile și neplăcerile generale ale piciorului atletului.

De asemenea, puteți utiliza extractul de semințe de grapefruit ca alternativă la uleiul de arbore de ceai pentru a trata ciuperca unghiilor de la picioare. Pur și simplu pictați extractul pe unghiile infectate de două ori pe zi până când vedeți o îmbunătățire.

5. Tratează tulburările digestive asociate cu eczeme

Eczema este o afecțiune comună a pielii care are adesea legături cu alegerile alimentare și cu probleme digestive. Un studiu preliminar uman a investigat eficacitatea extractului de semințe de grapefruit la pacienții cu eczemă atopică care au avut și disbioză intestinală, un dezechilibru microbian sau o dereglare a tractului digestiv. Toți pacienții au prezentat eczemă atopică severă, inclusiv leziuni hemoragice pe față, membre și trunchi, în timp ce 14 din 25 au prezentat și diaree intermitentă, constipație, flatulență, afecțiuni intestinale, balonare și disconfort abdominal.

Pacienții au primit fie două picături dintr-un concentrat lichid de 0,5% de extract de semințe de grapefruit de două ori pe zi, fie 150 de miligrame de extract de semințe de grapefruit încapsulat de trei ori pe zi. După o lună, toți pacienții care au luat capsule au experimentat îmbunătățiri semnificative ale constipației, flatulenței și disconfortului abdominal, precum și odihnei nocturne, în timp ce 20% dintre subiecții care au luat lichid au experimentat îmbunătățiri semnificative ale simptomelor lor digestive negative. Extractul a fost mai ales eficient împotriva Candidei, Geotrichum sp. şi E. coli hemolitică. Nu au existat efecte secundare pe parcursul întregului studiu.

6. Funcționează ca un antimicrobian general

Beneficiile extractului de semințe de grapefruit pot fi experimentate atunci când este administrat pe cale orală pentru infecții bacteriene, virale și fungice, inclusiv infecții cu drojdie. Dar există și multe utilizări ale semințelor de grapefruit care nu implică ingerarea extractului. Datorită activităților sale antimicrobiene, extractul de semințe de grapefruit este de obicei inclus în multe spray-uri pentru gât, spray-uri nazale, picături pentru urechi, apă de gură, paste de dinți, geluri de duș, dezinfectante pentru răni.

Alte utilizări antimicrobiene ale extractului de semințe de grapepfruit includ:

La clatirea rufelor – pentru a ucide ciupercile și bacteriile, adăugați 10 până la 15 picături la clătirea finală
În curățarea covoarelor – pentru a ucide organismele patogene
Sterilizarea și dezinfectarea sălilor de operație
În umidificatoare – trei până la patru picături la 1l de apă pentru a preveni creșterea algelor
Dezinfectarea suprafețelor – atunci când este amestecat cu apă într-o sticlă cu pulverizator, este excelent pentru dezinfectarea tocatoarelor și a altor suprafețe din bucătărie și baie
În căzile cu hidromasaj și piscine – extract de semințe de grapefruit este adăugat pentru a reduce nevoia de cantități ridicate de clor
Agricultura — fermierii folosesc extractul în hrana animalelor și în apă pentru a reduce incidența bolilor infecțioase

Posibile efecte secundare și de precauție ale Extractului de semințe de grapefruit

Înainte de a utiliza extract de semințe de grapefruit, discutați cu medicul dumneavoastră dacă:

luați în prezent orice alte medicamente, în special medicație pentru subțierea sângelui sau medicamente utilizate după transplantul de organe
sunteți alergic la orice medicament (cu prescripție sau fără prescripție medicală sau suplimente alimentare)
sunteți gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă în timp ce utilizați acest medicament
alăptați
aveți orice alte probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiune arterială sau boli ale inimii/vaselor de sânge

Nu puneți niciodată extractul de semințe de grapefruit în ochi. Poate provoca iritații ale pielii dacă este utilizat nediluat direct pe piele.

Consultați imediat un medic dacă aveți semne de reacție alergică gravă după administrarea cu extract de semințe de grapefruit. Semnele unei reacții alergice includ umflarea feței sau a mâinilor, umflarea sau furnicăturile în gură sau gât, dificultăți de respirație, urticarie sau erupție cutanată.

Extractul de semințe de grapefruit nu este cunoscut în mod obișnuit că provoacă efecte secundare atunci când este luat conform instrucțiunilor. Cu toate acestea, efectele secundare rare pot include greață, vărsături, limbă umflată sau dureroasă și arsuri ale gurii, gâtului sau stomacului. Întrerupeți utilizarea dacă prezentați efecte secundare negative.

X