Ciorapi compresivi medicinali Relaxsan 780XL

Ciorapi Compresivi Cluj

Dacă ați observat ca aveți picioarele umflate sau apariția venelor varicoase, vă puteți întreba dacă ciorapii compresivi cluj ar fi o idee bună.

Corapii compresivi cluj – sunt ciorapi compresivi specializați care aplică o presiune ușoară pe picioare și glezne. Prin aplicarea acestei presiuni asupra picioarelor, acestea reduc excesul de lichid din picioare, reduc inflamația și, în cele din urmă, îmbunătățesc fluxul de sânge prin vene către inimă. Compresia ciorapilor împinge ușor fluxul de sânge în sus pe picior, ajutând la prevenirea umflăturilor și chiar a cheagurilor de sânge.

„S-a dovedit, de asemenea, că ciorapii de compresie ajută la reducerea umflăturilor și durerii la picioare și glezne”, explică Sathish Mohan, medic specialist vascular la Riverside Medical Group.

Se găsesc mai multe grade de compresie

Compresie medie 15-21 mmHg: Prevenirea și ameliorarea venelor varicoase minore până la moderate, ameliorarea durerilor de picioare obosite, ameliorarea umflăturilor minore ale picioarelor.

Compresie moderată 22-32 mmHg: Prevenirea și ameliorarea venelor varicoase moderate până la severe, tratamentul edemului limfatic moderat până la sever și gestionarea ulcerelor active sau a sindromului post-trombotic.

Compresie de prevenție 12-17 mmHg – ameliorarea umflărilor picioarelor, ameliorarea picioarelor obosite.

Bazele ciorapilor de compresie cluj

Mulți oameni pot beneficia de ciorapi compresivi după operație, în timpul sarcinii sau pe măsură ce picioarele devin dureroase, umflate sau grele. Cu toate acestea, înainte de a merge la magazin sau de a naviga online, există câteva lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare pentru a vă asigura că beneficiați maxim de ciorapii compresivi cluj.

În funcție de tipul de compresie potrivit pentru dvs., este posibil să aveți nevoie de prescripția unui medic.

Există trei tipuri principale de ciorapi compresivi Cluj:

Ciorapi cu compresie progresivă: Cu acest tip de ciorapi de compresie, compresia este cea mai puternica la gleznă și scade până la genunchi. Dacă aveți edem periferic sau hipotensiune ortostatică, medicul dumneavoastră vă poate recomanda acest tip. De fapt, ciorapii cu compresie progresivă necesită, în general, prescripția medicului.
Ciorapi anti-trombotici: Acest tip de ciorapi prezinta si compresie progresivă care scade de la glezna in sus, dar sunt folosiți pentru persoanele care nu sunt mobile. „Ciorapii anti-trombotici pot să ajute la reducerea șanselor de a dezvolta tromboză venoasă profundă”, spune dr. Mohan. De asemenea, ciorapii anti-trombotici necesită, în general, prescripția medicului.
Ciorapi de prevenție non-medical: Acest tip de ciorapi compresivi cluj nu necesită prescripție medicala și este disponibil la majoritatea farmaciilor sau magazinelor cu dispozitive medicale, chiar și la ATO Medical Cluj. Ciorapii de prevenție oferă același nivel de compresie pe tot piciorul și pot oferi ușurare pentru picioarele obosite și dureroase.

Cine ar putea beneficia de purtarea ciorapilor compresivi Cluj?

Ciorapii compresivi Cluj pot fi benefici pentru multe afecțiuni. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda să purtați ciorapi compresivi pentru:

Stimularea circulației la nivelul picioarelor
Scăderea umflăturilor la nivelul picioarelor și gleznelor
Îmbunătățirea drenajului limfatic
Gestionarea hipotensiunii orto-statice sau a tensiunii arteriale scăzute atunci când vă ridicați în picioare după o perioadă de ședere
Previne acumularea sângelui în venele picioarelor
Prevenirea trombozei venoase profunde la nivelul picioarelor
Prevenirea ulcerelor venoase
Reducerea durerii legate de vene varicoase
Inversarea hipertensiunii venoase

Ciorapii compresivi Cluj pot fi utili și în alte situații:

Unii sportivi poartă șosete de compresie pentru a ajuta la accelerarea recuperării după antrenament. De asemenea, uneori sportivii poartă, chiar mănușă de compresie pe brațe sau pe mâini pentru a ajuta la îmbunătățirea fluxului sanguin și livrarea de oxigen în timp ce se antrenează, exersează sau în timpul competiției.
Pentru persoanele care se află într-un scaun cu rotile, ciorapii de compresie pot ajuta la îmbunătățirea fluxului sanguin și la reducerea umflăturilor la nivelul picioarelor.
Femeile însărcinate care sunt predispuse la umflarea picioarelor, pot dori să poarte ciorapi compresivi cluj pentru a reduce șansele de umflare. Majoritatea femeilor însărcinate văd cele mai bune rezultate cu ciorapii compresivi atunci când îi îmbracă dimineața ca măsură preventivă, față de a ai îmbrăca după ce au dezvoltat umflarea.
Pasagerii care călătoresc des cu avionul sau echipajul care efectuează zboruri lungi sau frecvente, doresc să poarte ciorapi compresivi cluj pentru a ajuta la creșterea circulației și a reduce riscul de a dezvolta tromboză venoasă profundă sau cheaguri de sânge.
Pentru persoanele care stau în picioare toată ziua la locul de muncă, ciorapii compresivi Cluj pot ajuta la reducerea oboselii, durerii sau umflăturilor prin creșterea fluxului de sânge și oxigen în picioare.

Sfaturi pentru purtarea ciorapilor compresivi

Aplicarea ciorapilor de compresie

Dacă purtați ciorapi compresivi, ar trebui să îmbrăcați ciorapii de compresie la fel ca orice alți ciorapi – începând cu a-l trage pe picior și sunt întinși bine pe picioare. Dacă întâmpinați probleme la alunecarea ciorapului de compresie, încercați să utilizați o cantitate mică de pudră de talc pe picioare. Încercați să trageți ciorapul de compresie până la capăt, astfel încât compresia să fie bine dispersată pe picioare. Încercați să nu lăsați ciorapii să se adune într-un anumit loc. Ciorapii dvs. de compresie ar trebui să se potrivească bine și strâns pe piele, dar nu ar trebui să fie dureroase sau să prezinte discomfort.

Pentru persoanele care au dificultate în a trage ciorapii pe piciore se pot găsi dispozitive de tras ciorapul la magazinele cu dispozitive medicale.

Cum aveți grijă de ciorapii dvs. de compresie Cluj

Puteți purta ciorapii compresivi toată ziua, purtându-i când vă îmbrăcați dimineața și scoateți-i înainte de culcare (cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră vă sfătuiește altfel). Poate la început aveți nevoie să vă obișnuiți să purtați ciorapii compresivi cluj, dar, dacă se potrivesc corect, nu ar trebui să prezinte durere sau să fie prea deranjanți de purtat toată ziua. Ar trebui să cumpărați cel puțin două perechi de ciorapi compresivi cluj, astfel încât să îi puteți spăla și usca înainte de utilizare. Ciorapi compresivi se spală cu mâna cu apă călduță și săpun, iar uscarea lor este ferită de căldura puternică. Nu se spală la mașină de spălat haine sau uscați în uscătorul de haine.

Cine nu poate să poarte ciorapi compresivi Cluj

Persoanele care au boală vasculară periferică și sunt afectate extremitățile inferioare. Presiunea furnizată de ciorapii compresivi poate agrava boala ischemică.
Pacienții diabetici pot prezenta un risc crescut de complicații, deoarece neuropatia îi împiedică să simtă modificările în picioare.
Pacienții trebuie să acorde o atenție deosebită culorii degetelor de la picioare și să raporteze medicului său orice diferență între culoarea degetelor de la picioare. De asemenea, aveți grijă la vârfurile degetelor de la picioare, ciorapii compresivi pot da senzația de strângere a degetelor și influențează culoarea, senzația, umflarea și temperatura degetelor de la picioare. Ciorapii compresivi cu vârf deschis pot fi mai practici dacă aveți astfel de probleme.

X