Adaptarea protezei

Adaptarea protezei cu liner de silicon Iceross®

Adaptarea protezei cu liner de silicon Iceross constă în ajustarea protezei astfel încât să se potrivească perfect cu forma membrelor pacientului și să asigure o fixare stabilă și confortabilă a protezei. Procedura de adaptare poate fi realizată de către un tehnician ortopedic specializat în protezarea membrelor.

Procesul de adaptare începe prin măsurarea membrului amputat și a zonei unde va fi plasat linerul de silicon. Aceste măsurători sunt utilizate pentru a selecta mărimea potrivită de liner, care se va fixa direct pe suprafața interioară a protezei. Linerul este fabricat dintr-un material moale și flexibil de silicon, care se adaptează perfect la forma membrelor și reduce presiunea și frecarea asupra pielii.

În timpul procesului de adaptare, proteza este plasată pe membrul amputat și ajustată pentru a asigura o potrivire perfectă. Tehnicianul ortoped poate utiliza diferite metode de ajustare, precum tăierea sau adăugarea de material pentru a îmbunătăți fixarea protezei și a reduce disconfortul.

După finalizarea procesului de adaptare, pacientul este instruit cu privire la utilizarea protezei și îngrijirea linerului de silicon. Este important să se efectueze întreținerea regulată a protezei și să se monitorizeze starea pielii pentru a preveni apariția leziunilor și a iritațiilor.

X