Liner/manșon de silicon pentru proteza de gambă/coapsă modulară

Liner/manșon de silicon pentru proteza de gambă/coapsă modulară

Un liner de silicon este o componentă utilizată în protezarea membrelor, care se fixează direct pe suprafața interioară a protezei. Linerul este fabricat dintr-un material moale și flexibil de silicon, care se adaptează perfect la forma membrelor și reduce presiunea și frecarea asupra pielii.

Linerul de silicon îndeplinește două funcții importante în protezarea membrelor. În primul rând, acesta asigură o fixare stabilă și confortabilă a protezei pe membrul amputat. Linerul se mulează pe forma membrelor și creează o barieră între piele și proteză, prevenind astfel apariția leziunilor și a iritațiilor.

În al doilea rând, linerul de silicon ajută la absorbția șocurilor și la distribuirea uniformă a presiunii asupra membrelor. Acest lucru reduce disconfortul și durerea resimțită de pacient în timpul utilizării protezei și permite o utilizare mai îndelungată și mai confortabilă a protezei.

Linerul de silicon poate fi fabricat în diferite dimensiuni și forme pentru a se potrivi cât mai bine cu forma membrului amputat și cu tipul de proteză utilizată. De asemenea, există variante de liner de silicon cu proprietăți antibacteriene și antifungice, care ajută la prevenirea infecțiilor și a mirosurilor neplăcute.

Tehnologia “Iceross” are ca scop îmbunătățirea confortului și a stabilității utilizatorului. Această tehnologie a fost dezvoltată de către compania islandeza Össur in 1980, unul dintre liderii mondiali în producția de proteze și orteze.

“În calitate de utilizator de proteze, nu primeam soluții care să mă mulțumească”, explică Össur Kristinsson fondatorul companiei. „În acele vremuri, piața protetică oferea celor cu amputație de membru inferior produse greoaie, tradiționale. Atât proteziștii, cât și utilizatorii, inclusiv eu, le găseau ca fiind soluții slabe pentru oamenii care doreau să-și continue viața normală de zi cu zi fără să se simtă prinși.” Căutarea materialului potrivit pentru a produce o cupă mai confortabilă la purtat pe Kristinsson în jurul lumii. Până la urmă, siliconul a fost răspunsul. Materialul rezultat, SenSil®, este un material foarte moale, dar durabil, care oferă noi niveluri de confort și activitate pentru persoanele amputate. Formează componenta cheie a linerelor Iceross®, utilizate pe scară largă pentru fixarea protezelor membrelor inferioare și, mai recent, a celor pentru extremitățile superioare.

Tehnologia ” Iceross®” a fost dezvoltată cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor amputate prin furnizarea de proteze confortabile și stabile, care să le permită să își desfășoare activitățile zilnice cu încredere și să aibă o mobilitate cât mai apropiată de cea a unei persoane fără dizabilități.

X