Fotoliu rulant cu antrenare manuală tip toaletă

Avantajul unui fotoliu rulant cu WC

Un fotoliu rulant cu WC este un fotoliu rulant (cărucior) prevăzut cu un vas de toaletă. Acest vas este detașabil, astfel golirea lui poate fi realizată imediat după utilizare. La multe modele de fotoliu rulant cu WC nu este necesară transferul pacientului de pe fotoliu pentru a-l folosi ca și vas de toaletă, pur și simplu se detașează un modul de pe șezut, astfel accesul este direct către vasul de toaletă. Un fotoliu rulant cu WC poate fi utilizat și pentru deplasările de zi cu zi în interior și exterior, ca și un fotoliu obișnuit fără vas de toaletă, și în același timp poate să utilizeze pentru nevoile personale. Acestea sunt prevăzute cu frână, suport de picior, pot fi manevrate atât de către pacienții care stau in fotoliu, cât și de către aparținători.

Există pe piața dispozitivelor medicale și scaune fixe fără roți, prevăzute cu vas de toaletă. Acestea sunt practice pentru persoanele care sunt imobilizate la pat, dar care își pot controla nevoile personale, pentru că se pot pune aproape de patul pacientului, astfel transferul este mult mai ușor de pe pat pe scaun, decât de pe pat la baie.

Tot un dispozitiv prevăzut cu vas de toaletă este fotoliu rulant cu WC cu roți mici. Dezavantajul acestui model este, ca având roți mici nu este atât de ușoară și avantajoasă deplasarea pe distanțe lungi în exterior. Pe distanțe scurte și acesta poate fi utilizat în exterior, de exemplu pentru a scoate pacientul la aer liber în fața casei/blocului.

Ca și concluzie putem spune că dintre dispozitivele amintite mai sus cel mai practic, eficient model este fotoliul clasic (cu roți mari) prevăzut cu vas de toaletă. Pe lângă faptul că se poate utiliza pentru mai multe scopuri, acest dispozitiv medical poate fi decontat și prin Casa de Asigurări de Sănătate parțial. Compania Atomedical Vest este în relație contractuală cu fiecare Casă de Asigurări de Sănătate.

X