hernie ombilicală

Când și cui se recomandă corset pentru hernie ombilicală?

Hernia ombilicală ca și patologie nu provoacă deloc sau numai puțină durere la început, dar aceasta crește progresiv cu înaintarea în vârstă, cu slăbirea peretelui abdominal și cu luare în greutate.

Durerea poate fi cauzată și de hernii foarte mici, palpabile numai de medici specialiști, deoarece peritoneul și părțile moi aflate deasupra lui pot fi ”înțepenite”, iar acesta cauzează o durere înțepătoare. La hernii mici durerile apar numai la anumite mișcări, iar la hernii mai mari durerile cresc în ortostatism și în majoritatea activităților fizice.

Un corset pentru hernie ombilicală poate fu utilizat atât preoperator cât și după intervenție chirurgicală. Un astfel de corset pentru hernie ombilicală susține peretele abdominal slăbit post-operator, are rolul de a descărca sarcina peretelui abdominal, și permite vindecare inciziei în siguranță. Totuși purtarea unui corset pentru hernie ombilicală nu este recomandată mai mult de 4-6 săptămâni postoperator, deoarece în acest timp peretele își pierde din tonus. Imediat postoperator un disconfort la incizie, stare subfebrilă, chiar și febrilă reprezintă simptome normale, nu trebuie să vă speriați.

Herniile ombilicale congenitale au un prognostic bun, în primele luni revin fără intervenție dacă bebelașii nu plâng mult și nu se forțează. Există corset pentru hernie ombilicală și pentru copii. La copii, care au împlinit deja 2 ani șansele să revină hernia fără intrvenție/tratament sunt foarte mici.

Aceste produse sunt confecționate din material elastic, sunt pe mărimi, și au o întăritură, care vine în contact cu pielea acolo, unde este zona herniată.

Pentru a preveni apariția herniiilor ombilicale vă recomandăm evitarea ridicării greutăților și de un control al greutății și desigur un stil de viață cât mai sănătos.

X