Coș
Mobil: 0731353207 / Fix: 0259236385

Cui recomandăm utilizarea de corset hernie ombilicală?

Un corset hernie ombilicală este utilizată în primul rând la patologia de hernie abdominală (hernie ombilicală), dar poate fi utilizat și la alte categorii de boli, care afectează peretele abdominal.


Hernia ombilicală presupune  o umflătură, care apare în jurul buricului. Această umflătură devine mai evidentă, atunci când este încordată musculatura abdominală. Diagnosticul se pune prin palpare de către medicul de specialitate. Se verifică dacă hernia este reductibilă (dacă poate fi manevrată înapoi în cavitatea abdominală). Sau este încarcerată (o porțiune de intestin se blochează în hernie, care poate provoca un blocaj la nivelul intestinului).


La o hernie reductibilă un corset hernie ombilicală este de mare ajutor, în felul în care întăritura de pe corset se așază chiar în zona herniată, astfel nu permite să hernieze peretele abdominal. Dacă un corset hernie ombilicală nu oferă soluție pe termen lung, se poate discuta de intervenție chirurgicală cu medicul de specialitate.


Și în cazul în care se intervine chirurgical, purtarea unui corset hernie ombilicală este recomandată atât preoperator cât și postoperator.


Există și alte tipuri de corsete (burtiere) care se folosesc după orice intervenție chirurgicală al peretelui abdominal. Aceste modele nu au întăritură, sunt confecționate dintr-un material elastic și au rolul de a susține peretele abdominal.


Atât la corset hernie ombilicală cât și la ortezele lombosacrale (burtierele) închiderea se realizează prin scai, astfel dacă pacientul slăbește/se îngrașă există posibilitatea de a strânge mai ferm sau a lăsa mai larg dispozitivul. Recomandarea noastră este de a efectua exerciții pentru întărirea musculaturii peretelui abdominal sub supravegherea unei persoane specializate în domeniu (kinetoterapeut/fizioterapeut).

Înapoi