tinctura de plămânărică

Când să utilizați tinctura de plămânărică?

ă chinuie o tusă cronică, ”încăpățânată”? Sunteți fumător înrăit și vă apucă dimineața o tusă intensă? După ce urcați scările, aveți senzație de ”gâfâială”? Ați trecut printr-o penumonie, dar plămânii dumneavoastră nu mai sunt ca și înainte? Te preocupă efectele care pot apărea la nivel pulmonar din cauza aerului poluant? Încearcă tinctura de plămânărica!

Tinctura de plămânărică este un extract alcoolic format șase plante medicinale ( cimbrişor, lichen islandez, plămânărică, coada şoricelului, coada calului, pătlagină). Substanțele active din aceste plante contribuie la menținerea bună a funcțiilor plămânilor, bronselor și căilor respiratorii.

Utilizând tinctura de plămânărică:

Se poate îmbunătăți etapa pulmonară din respirație, astfel pot fi diminuate toate patologiile, disfuncțiile care țin de respirația pulmonară (tuse, respirație dificilă, acumularea mucusului).

Contribuie la menținerea sănătății organelor respiratorii, mai ales a plămânilor

Oferă un suport persoanelor care lucrează/trăiesc într-un mediu toxic (zone industriale, fabrici, orașe aglomerate)

Calmează crizele de astm

Ajută la descongestionarea mucusului acumulat

Calmează efectele secundare ale patologiilor respiratorii (la fumători, la cei cu astm reacțiile alergice)

Calmează crizele astmatice

Iminuează simptomele apărute la nivelul căilor respiratorii din cauza fumatului, și diminuează tusea de diminieață la fumători.

Substanțele active pentru planta plămânărică, din tinctura de plămînărică sunt: alantoina, flavonoizi (kaempferol, quercetina), alcaloizi pirolizidinici. Planta se mai poate utiliza pentru diaree, pentru scăderea sângerării, pentru hemoroizi, petru împrospătarea și calmarea din zona ochilor.

X