Câte pungi cu evacuare

Câte pungi cu evacuare pentru colostomie se folosesc pe săptămână?

Este o întrebare pe care foarte multe persoane, care au trecut prin colostomie și-au pus-o. Din păcate nu există o regulă în ceea ce privește numărul utilizat de pungi cu evacuare pentru colostomie ,

Sunt mulți factori de care trebuie să țineți cont:

-Îndemânarea de care dispuneți. Sunt foarte mulți pacienți (mai ales cei care au o vârstă mai înaintată), care pur și simplu refuză să își schimbe sau să golească singuri aceste pungi cu evacuare pentru colostomie, ori că nu au motricitate fină, ori că sunt supraponderali și accesul este mai greoaie, au tremur în mână, sau sunt sensibili și au senzație de rău, de greață la această procedură, au alte patologii care nu îi permit mobilizarea. În orice caz la început, imediat după intervenție, până aveți o rutină, o dexteritate, veți folosi probabil mai muți saci.

-Dieta pe care o aveți. Este recomandat să consumați mâncăruri, care sunt sărace în fibre, deoarece dieta bogată în fibre cauzează creșterea dimensiunii scaunelor, ceea ce poate bloca temporar intestinul. Mâncaţi variat, la aceleaşi ore, porţii mici, cel putin cinci mese pe zi. Mestecaţi alimentele foarte bine. Vă recomandăm să nu mâncaţi porţii mari, deoarece organismul necesită timp pentru a realiza că s-a săturat (la 20 de minute după masă). Încercaţi să vă înjumătăţiţi porţia pe care o mâncaţi de obicei, astfel veţi putea mânca mai des porţii mai mici, iar organismul nu va fi supus efortului de a digera o cantitate mare de alimente dintrodată. Consumaţi cel puţin 2-3 litri de lichide, mai ales apă în porţii mici de 8-10 ori pe zi. Acest lucru este foarte important deoarece ajută scaunul să fie moale, astfel este mai ușoara manevrarea dispozitivelor de pungi cu evacuare pentru colostomie.

În funcție de ce tipul de evacuare și modelul pe care îl utilizați, numărul de pungi cu evacuare pentru colostomie sau fără evacuare pentru colostomie decontate prin CAS diferă.

X