Proteze mamare

Proteze mamare externe și ”interne”

Majoritatea persoanelor, care aud de proteze mamare imediat se gândesc la implanturi de sân. Există două tiuri de proteze mamare: sunt cele externe, și implanturile.

Cele externe sunte folosite de doamnele, care au suferit de mastectomie. Aceste proteze mamare sunt confecționate de obicei din silicon sau din material textil (cele provizorii) și sunt pe mărimi. Protezele externe de sân sunt introduse în sutienele special confecționate pentru proteze mamare, redând astfel aspectul fizic de dinaintea intervenției chirurgicale. Sunt modele simetrice și asimetrice de proteze externe de sân, ele sunt confecționate în ața fel, că mare parte a volumului este în partea de jos a protezei pentru a-i da o formă de scoică, un aspect natural.

Tot de proteze mamare vorbim și atunci când doamnele își doresc reconstrucție de sân.

În aceste cazuri proteza este confecționată dintr-o membrană siliconată plină de gel siliconic sau de ser fiziologic. Tipul de implant utilizat este stabilit împreună cu medicul chirurg în funcție de nevoile doamnelor, patologia suferită (in caz de mastectomie/sectorectomie) și desigur de recomandările medicului de specialitate. Reconstrucția sânului este o intervenție chirurgicală, care poate dura 3-6 ore, în acest timp pacientele fiind de obicei sub anestezie generală, iar post-operator se recomandă să rămâne internate 3-5 sau chiar și 7 zile pacientele pentru supravegherea evoluției. Ca și orice altă intervenție chirurgicală, are riscuri, pe care trebuie să le discutați cu medicul curant.

Ambele tipuri de proteze mamare au scopul de a ajuta doamnele să depășească impactul fizic și emoțional al mastectomiei, de a îmbunătăți calitatea vieții și îmbunătățirea abilității de a arăta și de a se simți bine.

X