corset hernie ombilicală

Cui recomandăm utilizarea de corset hernie ombilicală?

Un corset hernie ombilicală este utilizată în primul rând la patologia de hernie abdominală (hernie ombilicală), dar poate fi utilizat și la alte categorii de boli, care afectează peretele abdominal.

Hernia ombilicală presupune o umflătură, care apare în jurul buricului. Această umflătură devine mai evidentă, atunci când este încordată musculatura abdominală. Diagnosticul se pune prin palpare de către medicul de specialitate. Se verifică dacă hernia este reductibilă (dacă poate fi manevrată înapoi în cavitatea abdominală). Sau este încarcerată (o porțiune de intestin se blochează în hernie, care poate provoca un blocaj la nivelul intestinului).

La o hernie reductibilă un corset hernie ombilicală este de mare ajutor, în felul în care întăritura de pe corset se așază chiar în zona herniată, astfel nu permite să hernieze peretele abdominal. Dacă un corset hernie ombilicală nu oferă soluție pe termen lung, se poate discuta de intervenție chirurgicală cu medicul de specialitate.

Și în cazul în care se intervine chirurgical, purtarea unui corset hernie ombilicală este recomandată atât preoperator cât și postoperator.

Există și alte tipuri de corsete (burtiere) care se folosesc după orice intervenție chirurgicală al peretelui abdominal. Aceste modele nu au întăritură, sunt confecționate dintr-un material elastic și au rolul de a susține peretele abdominal.

Atât la corset hernie ombilicală cât și la ortezele lombosacrale (burtierele) închiderea se realizează prin scai, astfel dacă pacientul slăbește/se îngrașă există posibilitatea de a strânge mai ferm sau a lăsa mai larg dispozitivul. Recomandarea noastră este de a efectua exerciții pentru întărirea musculaturii peretelui abdominal sub supravegherea unei persoane specializate în domeniu (kinetoterapeut/fizioterapeut).

Orteza/corsetul abdominal pentru hernie ombilicală poate fi o soluție simplă și eficientă pentru ameliorarea simptomelor și îmbunătățirea calității vieții pacienților.

Iată câteva dintre beneficiile purtării unei orteze/corset abdominal pentru hernie ombilicală:

  1. Reducerea durerii: Orteza ombilicală poate ajuta la reducerea durerii și disconfortului asociate cu hernia ombilicală prin susținerea zonei afectate și reducerea presiunii.
  2. Corectarea poziției: Orteza ombilicală poate ajuta la corectarea poziției herniei ombilicale și poate preveni apariția altor complicații.
  3. Îmbunătățirea mobilității: Orteza ombilicală poate ajuta la îmbunătățirea mobilității și a funcționării normale a zonelor afectate.
  4. Confort și suport: Orteza ombilicală oferă confort și suport suplimentar, permițând pacientului să se miște mai ușor și să își desfășoare activitățile zilnice fără probleme.
  5. Prevenirea recidivei: Orteza ombilicală poate ajuta la prevenirea recidivei herniei ombilicale și poate fi folosită ca măsură preventivă după tratamentul chirurgical.

O orteză ombilicală poate fi o opțiune excelentă pentru pacienții cu hernie ombilicală, oferindu-le suport și confort în timp ce ajută la prevenirea complicațiilor. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a determina dacă o orteză ombilicală este potrivită pentru nevoile dumneavoastră individuale.

X