șosete pentru diabetici

De ce se recomandă purtarea de șosete pentru diabetici?

Este bine cunoscut faptul că, la persoanele, care suferă de diabet frecvent poate apărea neuropatia. Neuropatia diabetică este cea mai frecventă complicație a diabetului zaharat, este o complicație cauzată de deteriorarea nervilor periferici ai sistemului nervos. Această patologie se manifestă prin:

  • Senzația de amorțeală și scăderea abilității de a simți durere și schimbarea de temperatură;
  • Furnicături și senzație de arsură;
  • Slăbiciune la nivel muscular;
  • Pierderea reflexelor, în special la nivelul gleznei;
  • Pierderea echilibrului și a coordonării;
  • Probleme serioase la nivelul picioarelor, precum apariția ulcerațiilor, infecții, durere de oase și articulații.

Când la un pacient cu diabet apare și neuropatia, el trebuie să acorde o atenție deosebită îngrijirii piciorului, pentru a evita apariția unor complicații, cum ar fi piciorul diabetic, apariția fictenelor/leziunii pielii. Pe lângă autoexaminarea foarte amănunțită este important ca pacienții să poarte șosete pentru diabetici.

Cu ce sunt mai speciali aceste șosete pentru diabetici față de șosetele obișnuite?

În primul rând ele sunt necompresive, astfel nu strânge glezna marginea șosetei și nu provoacă restricția circulației sanguine. Alte beneficii care pot fi oferite de șosete pentru diabetici sunt: nu au cusături, care prin frecare să poată irita pielea. Datorită proprietăților materialului transpirația se absoarbe, astfel piciorul rămâne uscat în continuu. Alt aspect important pentru care vă recomandăm să folosiți șosete pentru diabetici este că acestea au proprietate antimicrobiană datorită firelor de argint din material.

X