antidecubit

Escarele și produsele antidecubit

Tratamentul escarelor este unul dintre cele mai mari provocări la pacienții, care trec printr-o perioadă lungă de imobilizare. Escara (decubitus) este o patologie care apare la persoanele mai în vârstă sau la cele, care sunt la pat pentru o perioadă îndelungată. Este o adevărată provocare prevenirea escarelor cu produse antidecubit la pacienții, care sunt îngrijiți acasă. Prevenirea este importantă nu numai pentru a evita apariția durerilor, dar și pentru că tratamentul lor necesită multă răbdare fiind unul de lungă durată, pe de altă parte riscul de infecție este mare.

Dintre dispozitivele cele mai cunoscute produse antidecubit face parte salteaua anti-escară.

În funcție de tipul de escară de care suferă pacinetul sunt diferite tipuri de saltele. Astfel în gama produselor antidecubit oferită de Atomedical Vest găsim saltele: Protector I, Protector II. Salteaua la modelul Protector I are design tip ”fagure”, iar Protector II-ul este tubulară, mai exact 17 tuburi care se umflă și dezumflă, pentru a evita să fie presiunea în aceeași zonă a corpului. Protector I este rezistent până la 110 kg, iar Protector II este rezistent până la 140 kg.

Aceste saltele sunt legate de un compresor cu ajutorul cărora se poate regla ”fermitatea” saltelelor, și cu ajutorul căruia circulă aerul în saltele. Aceste compresoare sunt legate la curent și au un consum foarte scăzut

Printre alte produse antidecubit enumărăm și pernele ati-escară. Deoarece cele mai expuse zone pentru apariția escarelor sunt: sacru, călcâi, șold; există perne antiescare special confecționate pentru aceste zone. Cele de călcâi și cot au dimensiuni mai mici, iar cele pentru șezut sunt mai mari.

Un rol important în evitarea aparițiilor escarelor joacă mobilizările dese.

X