Dispozitivul walke

Dispozitivul walker, orteza gleznă fixă/mobilă cu multiple posibilități de utilizare

Acest dispozitiv medical walker orteză de gleznă poate fi utilizat atât cu scopul de a imobiliza articulația gleznei, articulația metatarsului cât și cu scopul de ”offloading” pentru descărcarea piciorului diabetic.

În cazul unor facturi la nivelul maleolelor în locul aparatului ghipsat un walker orteză de gleznă este o soluție mult mai practică, deoarece este mai ușoară igiena și și urmărirea evoluției fracturii.

Aceste orteze nu numai la patologii la nivelul gleznei sunt eficiente, ci și la nivelul metatarselor, astfel la o fractură sau necroză de metatars o putem utiliza în loc de aparat ghipsat.

În cazul rupturilor de tendon Ahilian un walker orteză de gleznă are marele avantaj, că dispunde de o articulație reglabilă la nivelul gleznei, astfel se poate imobiliza glezna în flexie plantară, astfel nu este tensionat tendonul Ahilian. La controalele periodeice articulația de la walker orteză de gleznă mobile se reglează progresiv până când se ajunge la nouăzeci de grade, ulterior la renunțarea imobilizării.

Datorită tehnologiei avansate un walker orteză de gleznă poate fi utilizat și de pacienți, care au complicații la nivelul piciorului din cauza unor complicații a diabetului zaharat (picior diabetic). Aceste tipuri de orteze au la nivelul tălpii un strat de material format din piese hexagonale. Aceste piese micuțe hexagonale se pot scoate din zona în care se află rana, astfel zona tălpii ulcerate va fi descărcată, și nu va încărca pacientul în timpul deplasării. Orteza are și o brățară, cu care se poate fixa pe gleznă, astfel pacientul nu își poate de jos cizma.

Aceste dispzoitive sunt pe mărimi, mărimea potrivită se allege îm funcție de mărimea încălțămintelor de zi cu zi.

X