semințe de grapefruit

Extractul din semințe de grapefruit

Cel mai puternic antibiotic natural disponibil

Extractul de semințe de grapefruit este obținut prin transformarea semințelor de gref și a pulpei lor într-un lichid foarte acid. După procesare, filtrare și distilare se lasă un lichid galben, vâscos și destul de amar la care se adaugă o glicerină vegetală dulce pentru a îmbunătăți gustul. GSE poate fi obținut atât sub formă lichidă, cât și sub formă uscată. Dr. Jakob Harich din Florida, SUA, a descoperit extractul din semințe de grapefruit în 1972. El a descoperit că extractul din semințe de grapefruit nu numai că inactivează viruși, ci și drojdii, alte ciuperci și paraziți.

Utilizarea sa comercială a început inițial în industria agricolă, după ce oamenii de știință au descoperit că ar putea opri creșterea mucegaiului pe alimente. Spitalele au început să-l folosească ca antiseptic și pentru curățarea echipamentelor chirurgicale și chiar a fost folosit în piscine ca alternativă la clor pentru a ucide microbii dăunători. Extractul din semințe de grapefruit a fost cercetat pe larg, dar în principal pe animale de fermă și utilizat pe scară largă începând cu anii 1980 atât în Europa, cât și în Statele Unite. Renumitul Institut American de Cercetare a descoperit că Extractul din semințe de gref este eficient în tratamentul a peste 800 de specii diferite de bacterii și viruși și a peste 100 de specii de drojdie și ciuperci, în plus față de inhibarea și uciderea multor specii diferite de paraziți.

Cum funcționează Extractul din semințe de grapefruit?

Recent, omul de știință Dr. Sung-Hwan din Coreea a descoperit la microscopul electronic că extractul de gref funcționează prin modificarea membranelor celulare ale bacteriilor și drojdiilor, iar pierderea membranei celulare poate fi observată de fapt la mărire mare, în plus, a descoperit că Extractul de gref inhibă activitatea enzimatică a celulelor patogene. Rămâne de văzut cum funcționează exact asupra virușilor, deoarece virușii sunt celule incredibil de mici care sunt acoperite cu o proteină care este practic imposibil de pătruns. Știm că Extractul din semințe de grapefruit funcționează și împotriva virusurilor, deoarece au existat câteva succese bune în utilizarea Extractului de gref în hepatită, de exemplu.

Deși știm puțin despre modul său de acțiune, știm mult mai multe despre modul în care GSE este eficient în atât de multe condiții diferite. Conteaza? Am început să folosim aspirina ca medicament în 1899, dar abia din anii 1960 am înțeles cu adevărat cum funcționează acest antiinflamator.

10 utilizări ale Extractului din semințele de grapefruit

GSE poate fi utilizat în tratamentul multor afecțiuni diferite și poate fi folosit și mai cu succes atunci când este utilizat împreună cu alte produse, cum ar fi acidul caprilic, acidul capric și acidul undecilenic (tratament anticandida).

10 utilizări ale Extractului din semințe de grapefruit:

 1. Împotriva infecțiilor cu candida (gură, tract intestinal și/sau vaginal)
 2. Problemele intestinale
 3. Răceli și gripă
 4. Infecții la urechi, nas și gât
 5. Infecții ale tractului urinar
 6. Probleme fungice ale unghiilor și ale pielii
 7. Eficient împotriva acneei
 8. Poate reduce daunele oxidative
 9. Sindromul oboselii cronice
 10. Stimulează sistemul imunitar

Luați aceste lucruri când călătoriți în Asia sau America Centrală, nu plecați de acasă fără Extractul din semințe de grapefruit; v-ar putea salva de multe probleme de sănătate.

Atenție, Extractul din semințe de grapefruit conține Naringenin (flavonoid)

Ce este naringenina? Este un flavonoid (tip de vitamina C) care se găsește predominant în grapefruit. Citiți mai jos, poate provoca probleme cu unele medicamente farmaceutice, dar este rar decât dacă mâncați grepfrut zilnic și luați medicamente. Naringenina are de fapt multe beneficii terapeutice (mult mai multe decât orice medicamente farmaceutice).

Dacă decideți să luați GSE ca supliment pentru candida, cu atât mai mult dacă doriți să luați GSE în doze foarte mari și susținute, merită să fiți precaut dacă luați anumite medicamente prescrise, dacă recunoașteți oricare dintre medicamentele de mai jos. pe care ați putea să vă aflați, apoi consultați mai întâi medicul înainte de a ieși și a cumpăra picături lichide de GSE. Deși multe formule de suplimente alimentare conțin GSE, nivelul este suficient de scăzut pentru a nu interacționa cu medicamentele, această precauție se aplică în primul rând consumului de grapefruit, consumului de suc de grepfrut sau administrarii de GSE pur în doze mari timp de săptămâni la rând. Consider că o doză mare este de 15 – 20 de picături de până la patru ori pe zi în apă sau suc.

Același lucru este valabil și cu consumul de suc de grepfrut sau cu consumul regulat de grapefruit, ceea ce nu este o idee bună dacă luați anumite medicamente, așa cum sunt enumerate mai jos. Ceea ce faci pe termen scurt și neregulat nu va pune în general o problemă, atunci când faci ceva susținut și prelungit ar putea fi o problemă.

Grapefruit și extractul din semințe de grepfrut conțin un flavonoid numit naringenină. Naringenina este un compus natural care se găsește în fructe precum grepfrut, portocale și roșii în special, care are efecte antioxidante și antiinflamatorii. Numai grapefruitul conține cele mai ridicate niveluri de naringenină, nu este așa cu portocalele sau roșiile, așa că nu vă faceți griji pentru ele. Este important să rețineți că naringenina poate interacționa cu o serie de medicamente farmaceutice, modificându-le și influențând nivelurile sanguine ale acestora.

S-a demonstrat că naringenina are un efect inhibitor asupra unei anumite enzime hepatice (izoforma CYP1A2 a citocromului P450 uman), care poate schimba modul în care funcționează unele medicamente în organism, făcându-le mult mai toxice decât ar fi în mod normal, ducând chiar la crearea de substanțe cancerigene ( cauzatoare de cancer) a unor substanțe de altfel relativ inofensive. În Franța și în alte țări, medicamentele imunosupresoare sau antivirale sunt administrate împreună cu sfatul de a bea cantități mici de suc de grepfrut în mod regulat pentru a permite medicamentelor să rămână mai mult timp și la doze mai susținute în organism.

Medicamentele afectate de grapefruit includ:

 • Statine utilizate pentru controlul colesterolului
 • Medicamente utilizate pentru a trata hipertensiunea arterială
 • Antihistaminice non-sedative, cum ar fi Hismanal (astemizolul)
 • Medicamente anti-anxietate precum Valium (diazepam), Xanax (alprazolam), Halcion (triazolam) și altele
 • Medicamente imunosupresoare utilizate pentru a preveni respingerea organelor de țesut transplantat
 • Agenți antivirali utilizați pentru tratarea HIV/SIDA

Este Extractul din semințe de grapefruit sigur de utilizat?

Nu vă speriați, nu vreau să vă alarmez inutil și să vă sperie să nu folosiți GSE. La fel ca orice lucru cu putere mare, în mâinile greșite poate fi un pericol, dar atunci când este folosit cu pricepere, poate fi unul dintre cei mai buni prieteni ai tăi. Este acest lucru sigur de folosit? Absolut, s-a estimat că ar trebui să luați de 4.000 de ori doza orală normală pentru adulți pentru a risca o șansă de alergie de 50%.

Totuși, există câteva măsuri de precauție pe care ar trebui să le luați.

A nu se utiliza pentru perioade lungi de timp la doze mari. Consider că o doză mare de lichid este de 15 picături, de 4 ori pe zi. Nu este nimic în neregulă cu această doză timp de o săptămână, dar cel mai bine este să mențineți doza la 15 picături pe zi dacă doriți să folosiți pe termen mai lung tratamentul cu Extractul din semințe de grapefruit.

Nu utilizați nediluat pe ochi, nas, gură, urechi sau alte zone sensibile. Atenție la piele sau mucoasele, Extractul de gref poate provoca iritații.

 • Ține-l departe de ochi!
 • Păstrați-l departe de copii; nu vreți să înghită nediluat.
 • A nu se utiliza în timpul sarcinii.
 • Asigurați-vă că îl diluați în apă sau într-un pahar cu suc natural.
X