Beneficiile Ridichei Negre și a Tincturi cu Ridiche Neagră

Beneficiile Ridichei Negre și a Tincturi cu Ridiche Neagră

Tinctura cu Ridiche Neagră pe care o puteți găsi la ATO Medical vă poate ajuta la o mai bună funcționare a organelor excretoare: piele, plămâni, rinichi, bilă și intestine. De asemenea, poate împiedica formarea calculilor (biliari și renali).

Mai jos vă prezentăm mai amănunțit beneficiile ridichei negre.

În ridichea neagră se găsesc numeroși nutrienți care includ cantități mari de fibre alimentare și vitamina C, precum și niveluri moderate de fier, magneziu, potasiu și alte vitamine cheie, cum ar fi vitaminele B, A și E. De asemenea, conține cupru, seleniu, zinc, antociani specifici, antioxidanți și enzime. Între timp, această legumă are, de asemenea, un conținut foarte scăzut de calorii.

Ridichea neagră este puțin mai mare decât ridichea tradițională și are o aromă mai amară și înțepătoare. Acest lucru se datorează compușilor chimici, cum ar fi glucozinolatul, izotiocianatul și mirozinaza, produși de plantă. Deși savoarea nu este atât de apetisantă este compensată de nenumăratele de beneficii pentru sănătate pe care le oferă.

  1. Îmbunătățește sănătatea generală a pielii

Un sistem intern curat este primul lucru de care avem nevoie pentru a obține o piele strălucitoare și sănătoasă. Dacă sângele tău este plin de impurități, pielea ta reflectă clar. Ridichea neagră vă poate fi de mare ajutor într-o astfel de situație. Fiind o sursă bogată de complex de vitamina B, zinc, fosfor etc., funcționează ca un eficient purificator de sânge și elimină tot felul de toxine, precum și deșeurile din organism.

2. Reduceți în mod semnificativ căderea părului

Căderea părului este una dintre cele mai frecvente probleme din întreaga lume în zilele noastre. Dar dacă bei un pahar de suc de ridiche neagră în fiecare zi, poți combate acest lucru cu succes. Această legumă minunată este capabilă să ne stimuleze rădăcinile părului, ceea ce în cele din urmă îmbunătățește circulația sângelui în scalpul nostru. Este esențial pentru hrănirea corectă a părului. În plus, fiecare fir de păr devine mai puternic prin intermediul acestuia prin stimularea rădăcinilor părului. Toate acestea au ca rezultat căderea mai puțin a părului, precum și creșterea unui păr nou.

3. Facilitează sănătatea ficatului

Ficatul este cel mai vital organ al corpului, iar ridichea neagră ne poate ajuta să-i stimulăm funcțiile în mare măsură. Pulpa ridichei negre contine mai multe vitamine (Vitamina B1, complex de vitamine B, Vitamina C etc.) si minerale (calciu, magneziu etc.), care faciliteaza fluxul bilei si mentine in acelasi timp sistemul nostru intern sanatos. Prin urmare, includeți ridichea neagră în alimentație cât mai mult posibil și mențineți-vă ficatul sănătos, deoarece stimulează activitatea bilei și astfel ajută la îndepărtarea diferitelor toxine și resturi care s-au acumulat din cauza digestiei.

4. Scapă de raceală și tuse

Puterea magică a ridichiei negre poate fi folosită și pentru a trata răceala cronică și tusea. Deși nu există un leac pentru răceală și tuse, ridichile te pot ajuta de fapt să lupți împotriva acestor afecțiuni, deoarece au proprietăți anticongestive, care ajută la curățarea mucusului din gât și tractul respirator.

5. Reglează colesterolul

Una dintre cele mai bune utilizări medicinale ale ridichei negre este că participă activ la circulația și metabolismul grăsimilor în organism, în timp ce face ficatul funcțional și activ, deoarece aceasta declanșează circulația și metabolismul grăsimilor. Ficatul absoarbe colesterolul înainte de a se depune în țesuturile adipoase și pereții arteriali, filtrează impuritățile și procesează în continuare grăsimea. Procesul continuă să se repete și acest lucru elimină acumularea de grăsime. Acest studiu a descoperit că ridichea neagră poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol și la menținerea tensiunii arteriale într-un interval sănătos, ceea ce reduce riscul de ateroscleroză, atac de cord și accident vascular cerebral, printre altele.

6. Îmbunătățește digestia

Ridichea neagră este un agent de detoxifiere minunat și, de asemenea, elimină toxinele din stomac pentru a se asigura că nivelul PH-ului din stomac este menținut. Mai mult, este, de asemenea, bogat în fibre, în timp ce fibrele ușurează procesul de digestie. În plus, îmbunătățește funcția biliară, ceea ce duce la o digestie îmbunătățită. Ca rezultat, rata digestivă generală a corpului se îmbunătățește.

7. Reduce balonarea și aciditatea

Ridichea neagră anulează efectul radicalilor liberi cu doza sa mare de antioxidanți, susținând intestinul și intestinele noastre să funcționeze cu o funcție mai mare și mai optimă. Ca rezultat, gazele și aciditatea pot fi reduse. Prin urmare, balonarea este atenuată prin consumul de ridiche neagră în mod natural.

8. Crește vigilența mentală

Ridichea neagră este o sursă uimitoare de potasiu și magneziu. Aceste două minerale sunt o componentă activă a soluției electrolitice și sunt necesare pentru a menține echilibrul chimic în creier, printre alte funcții importante ale corpului, cum ar fi reglarea tensiunii arteriale. Prin urmare, ridichea neagră poate fi o sursă bună de hrană a acestor minerale esențiale pentru organism și creier, restabilind echilibrul electrochimic al creierului. De asemenea, crește vigilența și concentrarea mentală, deoarece magneziul și potasiul sunt, de asemenea, încărcătoare de memorie.

 

X