momcare

MomCare Absorbant Postnatal Instant Cold Pack- Leziunile vaginului și perineului

MomCare Absorbant Postnatal Instant Cold Pack- Leziunile vaginului și perineului

DRAGI MĂMICI!

 

Știm că viitoarele mămici frecvent sunt îngrijorate de momentul cel mai natural al vieții, nașterea.

O cauză de îngrijorare frecventă este legată de epiziotomie, adică ruptura perineală și sutura leziunii care se produce după naștere.

Puteți fi liniștite deoarece înainte de secționarea perineului veți fi anesteziate local, anestezie care se va repeta înainte de sutură. Anestezia locală va preveni să simțiți senzație de durere, deși e posibil să percepeți presiune sau tracțiune a zonei în timpul manevrelor de sutură.

În perioada de vindecare, mai ales în primele ore-zile după naștere, este posibil să percepeți dureri sau arsuri la nivelul perineului, edem ori disconfort la stat în șezut sau la folosirea toaletei. Avem mai multe posibilități să ameliorăm aceste simptome, de la tratament local sau general, până la răcirea locală a zonei perineale.

 

APĂRARE PERINEALĂ SAU EPIZIOTOMIE

Apărarea perineală este manevra prin care moașele încearcă să prevină leziunile vaginului și perineului în timpul nașterii. Deși practicarea epiziotomiei de rutină nu este recomandată la fiecare naștere, de cele mai multe ori acest procedeu devine necesar pentru a facilita  expulzia fătului, în special nașterea capului fetal. Astfel mărimea capului fetal va influența dacă este nevoie sau nu de epiziotomie, dar și conformația perineului și elasticitatea țesuturilor materne.

 

Sunt și câteva cazuri speciale când starea micuțului necesită scurtarea expulziei, în acest caz epiziotomia se practică pentru a proteja fătul.

 

Chiar și în cazul în care nu se intenționează efectuarea unei epiziotomii se pot produce rupturi ale pereților vaginului sau a perineului care vor fi suturate după naștere.

 

DE CE APARE DUREREA DUPĂ NAȘTERE

În concepția generală odată ce nașterea s-a produs, dispare și senzația de durere.

Dar și după naștere sunt câteva motive de durere: contracția uterului, plaga de epiziotomie sau plaga de ruptură perineală, hemoroizii.

Zona perineală devine sensibilă, incomodează statul în șezut, prin acesta alăptarea, dar chiar și alimentația sau folosirea toaletei pot deveni foarte neplăcute.

În prezent externarea din maternitate are loc la 2-3 zile după nașterea naturală și la 5 zile după operația cezariană iar plaga perineală sau cea după operație cezariană trebuie îngrijite acasă.

Ca regulă generală în cazul oricărei plăgi, dar mai ales pentru plaga perineală, aceasta trebuie menținută curată și cât mai uscată. Răcirea zonei plăgii ameliorează simptomele inflamatorii, accelerează regenerarea și calmează arsurile precum și durerea.

 

CUM SĂ APLICĂM RECELE LOCAL?

Dacă se aplică compresa rece absorbantă MomCare pe perineul sau plaga de operație cezariană veți simți o ameliorare a durerii, a edemului chiar și efect hemostatic.

Nu veți mai avea nevoie de pungă cu gheață, flacon cu apă rece sau mazăre congelată! Acestea pot avea multe efecte secundare: pot îngheța zona plăgii, sunt incomode, nu au proprietăți absorbante, nu permit șederea în fund, eliberează o cantitate de apă la dezghețare etc., dar cel mai important este ca aceste obiecte să nu atingă direct pielea, pentru că pot produce chiar și degerături.

DE CE MomCare ESTE UN PRODUS DE NELIPSIT DUPĂ NAȘTERE?

Care sunt caracteristicile MomCare ca fac acest produs să fie un absorbant ideal după naștere?

 

    1. Sunt absorbante de mari dimensiuni, prevăzute cu bandă adezivă și cu proprietăți absorbante remarcabile.

 

    1. Sunt de unică folosință, sterile.

 

    1. Au încorporat un sistem de răcire destinat perineului sau plăgii cezariene (sistem 2 în 1), nu necesită răcire prealabilă.

 

Designul este unic, adaptat situației unice apărute după naștere: este un tampon de mari dimensiuni dar și cu proprietăți de răcire, astfel ameliorează simptomele neplăcute care apar, cum ar fi durerea, arsura și edemul local. Este steril, ușor de aplicat și confortabil, permite statul în șezut și facilitează alăptarea. Un alt beneficiu este reducerea necesarului de analgezice în această perioadă.

Nu mai e nevoie de pungă cu gheață, flacon cu apă rece sau mazăre congelată. Aplicarea acestora este uneori o „manevră tehnică” dificilă, poate produce răcirea excesivă a zonei, produce scurgeri de lichid la dezghețare.

Compresa MomCare asigură o răcire plăcută a zonei perineale, fără un disconfort adițional.

Mămicile care au testat MomCare după naștere au descris o senzație de ameliorare rapidă a durerii și eliberare, confort. A fost ușor de aplicat și utilizat, s-a produs o senzație de răcire plăcută, fără a produce alte neplăceri precum cele care apar în cazul aplicării unor pungi de gheață. S-a redus necesarul de calmante utilizate după naștere. Statul în șezut și utilizarea toaletei nu au fost atât de neplăcute.

În medie au fost necesare 5-6 bucăți de comprese reci absorbante MomCare pentru ameliorarea și calmarea durerilor și arsurilor perineale în primele ore-zile după naștere.

Ambalaj : fiecare ambalaj conține 1 bucată compresă rece absorbantă sterilă (recomandat 5 bucăți în primele zile după naștere).

 

Vezi produsul MomCare

Vezi Pachet promoțional MomCare

X