O orteză de cot

Orteză de cot cu articulație reglabilă în tratamentul fracturilor de cot (olecran)

Tratamentul fracturilor de olecran depinde de gravitatea lor. O orteză de cot cu articulație reglabilă poate fi utilă atât în tratamentul conservator cât și post-operator. Olecranul este poziționat direct sub piele la nivelul cotului, fără multă protecție de musculatură și țesut moale.

Fracturile de olecran sunt destul de frecvente. Deși în majoritatea situaților apar fără alte leziuni, aceste fracturi pot face parte dintr-o leziune mai complexă. Fractura este foarte dureroasă, poate de imposibilitate de a efectua mișcări la nivelul cotului.

Tratamentul conservator presupune imobilizarea cotului în atelă, ghips sau orteză de cot cu articulație reglabilă. Dintre aceste trei variante de imobilizare recomandăm a treia variantă: orteză de cot cu articulație reglabilă, care la recomandarea medicului specialist poate fi reglată la articulație, astfel recuperarea devine mai ușoară și rapidă, mai ales în ceea ce privește recâștigarea mobilității articulare. Un alt avantaj pentru orteză de cot cu articulație reglabilă este, că plaga poate fi ușor de urmărită și nu este așa de călduroasă, ca și aparatul ghipsat.

Și tratamentul chirurgical presupune o imobilizare ulterioară, tratament medicamentos ( antibiotice, antiinflamatorii, antibiotice, etc.).

Recuperarea cotului, indiferent dacă este vorba de intervenție chirurgicală sau nu, este una anevoiosă și îndelungată, care necesită perseverență. Obiectivul recuperării este: creșterea mobilității articulare, scăderea rigidității, întărirea forței musculare. Sunt interzise mișcările de ridicare de greutăți, sau mișcările de împingere.

Pentru alte informații legate de orteză de cot cu articulație reglabilă vă așteptăm în agazinele noastre sau pe numarul de telefon: 0731 353 207.

X