orteză de încheietură a mâinii

Orteză de încheietură a mâinii pentru sindormul de tunel carpian

Dacă aveți dureri la nivelul degetelor, furnicături și amorțeli șansele sunt destul de mari, să aveți sindrom de tunel carpian. Este o condiție frecvent întâlnită, care afectează multe persoane, începând de la lucrători în depozite până la IT-ști, pianiști.

Patologia apare când este presiune pe nervul medial, care dă senzația de amorțeală. Acest nerv trece prin încheietura mâinii printr-un tunel, tunelul carpian. Atunci când mâna este suprasolicitată, apare un edem din cauza căruia acest tunel se îngustează, astfel apare presiune pe nerv. În cazuri mai severe este nevoie de intervenție chirurgicală.

Cum poate fi eficientă o orteză de încheietură a mâinii?

Majoritatea persoanelor își îndoiae încheietura mâinii în timpul nopții. Acesta poate duce la presiune pe nervul median. O orteză de încheietură a mâinii poate preveni acest lucru și ține încheietura mâinii într-o poziție neutră. S-au realizat studii științifice, care au dovedit că utilizarea de orteză de încheietură a mâinii este mai eficientă în scăderea simptomatologiilor, decât neutilizarea ei.

O orteză de încheietură a mâinii poate fi utilă și în activitățile zilnice, mai ales când vine vorba de mișcări solicitante pentru încheietura mâinii. Mișcările repeteitive și de amplitudine mare înrăutățesc simptomele tunelului carpian. Acestea pot fi reduse cu ajutorul ortezei.

Vă recomandăm să vă consultați înainte de a începe orice tip de tratament cu medicul de specialitate. Vizita la medicul de specialitate este obligatoriu când simptomele se agravează: senzație de arsură în degete, durere insuportabilă, imposibilitate de a ține obiecte în mână.

Pentru a alege o orteză de încheietură a mâinii potrivită vă așteptăm în magazinele noastre și pe platforma noastră online.

X