ciorapi compresivi medicinali

Tipuri de accesorii pentru ciorapi compresivi medicinali

Persoanele, care au trebuit să utilizeze ciorapi compresivi medicinali pe termen lung, mai ales cu gard mare de compresie știu, că nu este un proces comod și ușor îmbrăcarea acestora.

Pentru a îmbunătăți și a ușura acest proces, au fost create diferite tehnici și accesorii:

-”Papuc din saten”- Acest accesoriu seamănă cu un papuc, este confecționat din saten și

poate fi utilizat la purtarea de ciorapi compresivi medicinali cu vârful deschis. Se trage ”papucul” pe picior, după care se trag și ciorapii, care alunecă cu ușurință pe materialul de saten. După îmbrăcarea ciorapilor se îndepărteaza papucul din saten.

-Mănuși din cauciuc- Oricât de banal ar părea, mănușile din cauciuc vă pot oferi un mare ajutor, materialul de la ele se aderă foarte bine la materialul de la ciorapi compresivi medicinali.

-Dispozitiv de tras cioarpi- Persoanelor cărora le este greu să se aplece, sau să ajungă până la degetele de la picioare, nu au forța necesară de a întinde, de a îmbrăca ciorapii se recomandă utilizarea de dispozitive de tras ciorapi. Există mai multe tipuri de dispozitive: fixe, cu telescop, etc. Se trag ciorapii pe cadranul dispozitivului și ulterior se introduce piciorul în ciorapi.

-Creme hidratante-hidratând pielea cu creme, ciorapii alunecă mai ușor pe piele. Este recomandat să se utilizeze o cremă, care pe lângă efectul de hidratare mai întărește și peretele vaselor de sânge și poate fi eficientă în tratamentul patologiilor varicoase, cum este și Crema Venoherb.

Un alt aspect, de care e bine să țineți cont pentru o îmbrăcare mai ușoară este mărimea. Este foarte important, când achiziționați ciorapi compresivi medicinali să verificați cu atenție în ce mărime vă încadrați.

Vă așteptăm în magazinele noastre și pe platforma noastră atât cu ciorapi compresivi medicinali cât și cu accesorii!

X