Orteze pentru monturi

Orteze pentru monturi- cele de zi și cele de noapte

Ortezele pentru monturi Hallux Valgus pot oferi o serie de beneficii pentru pacienți, cum ar fi:

  1. Reducerea durerii și a disconfortului – Ortezele pentru monturi pot reduce presiunea asupra degetului mare și pot ameliora durerea și disconfortul asociat cu deformarea.
  2. Corectarea deformării – Ortezele pentru monturi pot ajuta la menținerea poziției corecte a degetului mare și la prevenirea agravării deformării.
  3. Îmbunătățirea funcționalității piciorului – Ortezele pentru monturi pot îmbunătăți mobilitatea și funcționalitatea piciorului, ceea ce poate îmbunătăți calitatea vieții pacientului.
  4. Prevenirea complicațiilor – Utilizarea ortezei pentru monturi poate preveni dezvoltarea altor complicații.
  5. Promovarea vindecării – Ortezele pentru monturi pot ajuta la reducerea inflamației și la promovarea procesului de vindecare.

Este important să consultați un medic ortoped înainte de a utiliza orice dispozitiv ortopedic pentru a vă asigura că este adecvat pentru nevoile dumneavoastră individuale și va oferi beneficii adecvate.

Îninte să intrăm în detalii ce înseamnă ”orteze pentru monturi”, să vedem ce înseamnă această patologie. ”Mont”-ul este un termen mai popular pentru ”Hallux valgus” , și se referă la o diformitate a piciorului, mai exact a articulației metatarso-felangiene.

Este foarte important să știți, că montul nu reprezintă ”un os în plus” sau o ”excrescență osoasă”, este un dezechilbru osteo-musculo-tendinos în urma căruia distanța între metatars I și metatars II crește, iar degetul mare (halucele) are o deviere în valg (spre interior, spre celelalte degete), iar accentuarea acestei devieri al halucelui poduce apariția unei proeminențe osoase pe partea internă a capului metatarsian I.

Aceste orteze pentru monturi au rolul de o opri/încetini devierea halucelui în valg. Există orteze pentru monturi pe timp de noapte sau pe timp de zi.

Cele de zi sunt pernițe din silicon, care se introduc între degetul I și degetul II. Fiind dintr-un material moale, acestea nu provoacă un disconfort. Este recomandat să purtați aceste orteze pentru monturi în încălțăminte închisă.

Ortezele pentru monturi pe timp de noapte se poartă în timpul nopții sau în timpul unui repaus prelungit, când piciorul nu este sub încărcare. Reglarea scaiului de închidere trebuie să fie progresivă, nu vă recomandăm să strângeți la maxim din prima noapte. Orteza nu vă permite să vă încălțați și să vă deplasați cu ea- riscați să o rupeți și ca și pernițele din silicon, au rolul de a nu îi permite halucelui devierea internă.

Aceste tipuri de orteze pentru monturi sunt recomandate atât profilactic cât și pre- sau post-operator.

Profilactic se pot utiliza și talonetele personalizate, care nu permit prăbușirea boltei plantare, astfel distanța între metatarsiene nu devine mai mare decât cea fiziologică.

Un alt produs util post-operator halllux-valgus sunt ghetele cu descărcare anterioare.

Pentru detalii suplimentare ne puteți contacta telefonic sau în magazinele noastre!

X