Orteza genunchi

Orteza genunchi

Un dispozitiv medical specific unei regiuni anatomice (orteza genunchi- în cazul nostru) este purtat, când aceea regiune a suferit modificări artrozice/musculare/ligamentare.

Unii medici recomandă purtarea lor în cazul gonalgiilor (durerilor de genunchi), alții numai post-operator le indică. Este important să vă consultați cu medicul curant în alegerea unui model de orteza genunchi potrivit.

O orteză genunchi îndeplinește mai multe funcții. Astfel există orteză genuchi funcțională: după un traumatism mai vechi, pentru a stabiliza genunchiul, pentru prevenirea accidentărilor viitoare. În aceste situații vă recomandăm orteze genunchi cu atele de silicon, prevăzute cu inel la nivelul rotulei. Acest model de orteză genunchi îl puteți folosi și profilactic, chiar dacă nu ați avut în istoricul dumneavoastră probleme cu genunchiul, dar depuneți un efort mai intens.

O altă categorie reprezintă orteza genunchi- post operator. Aceste orteze de obicei sunt prevăzute cu o articulție reglabilă, care îi permite pacientului să realizeze flexia/extensia genunchiului la unghiurile indicate de medicul specialist. Tot post-operator se pot utiliza și ortezele fixe de genunchi , atunci când flexia nu este permisă deloc.

Există orteza genunchi- pe măsuri individuale, când patologia este mai complexă, și o orteză gata făcută nu răspunde indicațiilor terapeutice. Astfel de orteze se fac după mulaj de către tehnicieni ortopezi și pot avea mai multe funcții: de corecție, de descărcare , de stabilizare.

Să țineți cont, că purtarea unei orteze trebuie asociată cu gimnastică, cu întărirea, echilibrarea zonelor musculare afectate, indiferent dacă vorbim de instabilitate articulară, de un genunchi post-traumatic, de leziune ligamentară/ meniscală.

X