Proteze de picior

Proteza de picior

Proteza de picior este un dispozitiv medical care înlocuiește funcția unui picior amputat parțial sau total. Proteza de picior se confecționeză personalizat pentru a se potrivi nevoilor individuale ale pacientului, astfel încât să poată avea o gamă cât mai largă de mișcări și să poată efectua activități normale.

Există mai multe tipuri de proteze de picior, inclusiv proteza parțială de picior Lisefranc, Chopart sau Pirogoff.

Protezele de picior pot fi realizate dintr-o varietate de materiale sau combinații de materiale, cum ar fi silicon, plastic, fibră de carbon și titan.

Pentru a utiliza proteza de picior, pacientul trebuie să treacă printr-un proces de reabilitare și să învețe să se adapteze la noua sa situație. Acest proces poate include exerciții de fizioterapie și sesiuni de terapie ocupatională pentru a ajuta la îmbunătățirea forței, flexibilității și echilibrului piciorului artificial.

Este important să se ia în considerare faptul că protezele de picior nu pot înlocui complet un picior natural, dar pot ajuta la restabilirea unei anumite funcționalități și la îmbunătățirea calității vieții pacientului.

Proteza parțială de picior aparține categoriei protezelor pentru membrul inferior decontate de Casele de Asigurări de Sănătate. În această categorie se regăsesc și următoarele proteze:

Proteza pentru dezarticulație de gleznă sau genunchi

Proteza de gambă sau coapsă convențională

Proteza de gambă sau coapsă geriatrică

Proteza de gambă sau coapsă modulară

Proteza de gambă sau coapsă modulară cu manșon de silicon

Proteza de șold

Proteza parțială de bazin hemipelvectomie

X