Talonete ortopedice

Talonete ortopedice

Unii le spunem ”branțuri” , alții ”tălpici„, susținători plantari, ”talonetă plantară”, etc. De exemplu în nomenclatura dispozitivelor medicale decontate prin casa de asigurări de sănătate aceste produse se regăsesc sub denumirea de ”orteze corectoare de statică a piciorului”. Indiferent care dintre denumiri folosim, ce este important cu adevărat, este să știm cu ce scop trebuie sa le utilizăm.

Talonete ortopedice sunt și cele confecționate din silicon, care sunt ideale pentru ameliorarea durerilor în cazul fasceitelor plantare. Aceasta patologie poate apărea la persoane, care stau mult în picioare (coafeze, ospătari, poștaș, etc) sau la persoane supraponderali (foarte des apare la gravide, în urma creșterii bruște de greutate).

Acești susținători au rolul de a amortiza șocul, de a oferi un confort sporit.

Tot de talonete ortopedice vorbim și când copii noștri ”calcă în interior”- au platfus. Cele mai recomandate modele pentru astfel de patologii sunt cele confecționate după un mulaj prealabil. Acest tipuri de talonete ortopedice sunt confecționate manual de către tehnicieni ortopezi, care au studii în biomecanica mersului și în anatomia piciorului. În multe țări există și podologi, perosane care se ocupă strict de patologia piciorului (picior diabetic, picior var-equin, platfus, unghie încarnată, etc.). Din păcate deocamdată în cultura noastră acest domeniu este deocamdată slab dezvoltat, dar sunt câteva orașe (Timișoara, Cluj Napoca, etc.), unde puteți găsi persoane cu studii în podologie.

Indiferent ce termen folosiți, important este să vă consultați cu medicul, kinetoterapeutul, podologul Dumneavoastră înainte de procura talonete ortopedice.

Vă așteptăm în magazinele noastre și pe platforma noastră online.

X