pungi colostomie

Informații utile pentru persoanele, care folosesc pungi colostomie

Cuvântul stomă provine din limba greacă şi înseamnă deschidere, orificiu. În funcţie de localizarea stomei, aceasta poate fi de trei feluri: ileostomă, localizată pe intestinul subţire, colostomă, pe intestinul gros şi urostomă, localizată pe aparatul urinar,ajutând la eliminarea urinei.

La schimbatul pentru pungi colostomie după primele zile postoperator stomaterapeutul sau asistentul medical vă va învăţa cum să goliţi şi să schimbaţi sacul şi cum să îngrijiţi pielea din jurul stomei. mediat după operaţie, stoma are dimensiuni mărite şi este umedă, dar în aproximativ 6-8 săptămâni, în mod progresiv, va ajunge la dimensiuni mai mici. De aceea este foarte important ca orificiul practicat în flanşa de la pungi colostomie fie tăiat pe dimensiunea stomei.

Mirosul? Materialul din care sunt făcute aceste pungi colostomie oferă o siguranţă în privinţa păstrării mirosurilor neplăcute în interiorul pungilor. Deasemenea există şi alte accesorii care neutralizează mirosurile oferind astfel siguranţă şi încredere de sine în viaţa de zi cu zi.

Călătorii?

Stoma nu vă împiedică să plecaţi în călătorie. Trebuie doar să aveţi la dumneavoastră pungi colostomie suficiente pentru câte zile veţi fi plecat. De asemenea trebuie să aveţi la îndemână soluţie de curăţat, crema pentru întreţinerea pielii, dischete pentru curăţarea pielii din jurul stomei, setul de irigare.

Aveţi grijă, dacă veți călători cu avionul, să nu ţineţi foarfeca de decupat orificiul sacilor de colostomie, în geantă, pentru că veţi avea neplăceri la trecerea prin poarta de securitate la aeroport. Puteţi preveni acest lucru, pregătind acest pachet de acasă.

Vă așteptăm în magazinele noastre și pe platforma noastră online.

X