baston reglabil

Tipuri de bastoane utilizate în patologiile aparatului locomotor

Pe piața dispozitivelor medicale există multe tipuri de dispozitive de mers: fotoliu rulant cu antrenare manuală/electrică , cadru de mers, cârjă pe antebraț, cârjă subaxilară, baston reglabil.

În acest mic articol vom vorbi despre bastoane. Sunt diferite tipuri, diferite modeleȘ baston reglabil, baston pliabil, baston cu trei picioare și cu patru picioare.

Un baston poate fi confecționat din diferite materiale. Important este să fie cât mai ușoor ca și greutate. Astfel putem gasi baston reglabil din aluminiu, baston din lemn. Bastoanele din lemn pot avea dezavantajul, ca nu se pot regla în înălțime. astfel pot fi prea înalte sau prea joase pentru cei care îl folosesc, dar dacă înălțimea pacienților se potrivește cu înălțimea bastonului în felul în care bastonul este folosit cu brațul îndoit până la 10 grade, sau în prelungirea brațului, cu brațul întins; și varianta din lemn poate fi una bună.

Cei care au nevoie de o stabilitate mai bună își pot procura baston reglabil cu trei sau patru picioare. În cazul acestor bastoane se poate regla mânerul în așa fel, încât să poate fi folosit bastonul și în mâna dreaptă și în mâna stânga, fără să împiedice picioarele în timpul mersului.

Există și bastoane pliabile, care au avantajul, că pot fi introduse în poșete, în rucsac. Bastonul cu scaun este recomandat celor care nu reușesc să parcurgă distanță mai lungă și au nevoie de o pauze, ei se pot odihni pe scaunul montat pe baston.

Ca și accesoriu pentru baston reglabil reamintim amortizoarele (dopurile din cauciuc), care sunt fixate pe capătul bastonului pentru a preveni alunecarea lui pe sol.

Culorile sunt alese după preferințele pacienților, există bastoane și cu diferite modele (florale, vintage, etc.)

X