orteză pentru umăr

Tipuri de orteză pentru umăr

Diversitatea patologiilor la nivelul umărului se datorează complexității acestei articulații. Articulațiile, care alcătuiesc umărul au o biomecanică complexă, sincronizată între ele. Tocmai din această cauză umărul este predispus la leziuni.

O orteză pentu umăr poate fi utilizată indiferent care articulație suferă de o problemă: articulația glenohumerală, articulația acromioclaivculară, articulația sternoclaviculară sau articulația scapulotoracală. Patologiile la nivelul umărului reprezintă o provocare pentru specialiști.

Durerile pot fi de diferite tipuri, sunt dureri ascuțite, dureri surde, dureri care apar în timpul nopții și pacienții nu pot dormi în timpul nopții. Din cauza durerii de multe ori pacienții nu pot mișca brațul, astfel se pierde mult din mobilitate și activitățile de zi cu zi, precum îmbrăcatul, condusul, igiena devin mai greu de efectuate. Când durerile persistă este important să vă vadă un medic.

De foarte multe ori în procesul de tratament este inclusă și o orteză pentru umăr, pe lângă tratamentul medicamentos, fizioterapie, kinetoterapia, infiltrații, etc. O orteză de umăr poate fi de mai multe tipuri: sunt cele,care au rol de imobilizare (Orteză umăr-cot-încheietura-mâinii-mână ATO219, Orteză umăr-cot-încheietura-mâinii-mână ATO220), acestea de obicei înlocuiesc bandajul clasic Dessault.  Există orteză pentru umăr, care nu are rol de imobilizare, pur și simplu îi oferă umărului o stabilitate mai bună și sigură. (Orteză umăr ATO218). Acest tip de orteză pentru umăr este folosită de persoanele active, de sportivi.

Recomandarea nostră este să luați legătura cu un medic specialist pentru a alege tipul de orteză. El este ăn măsură și să dea indicația și în ceea ce privește perioada de purtare.

X